Mainos

Alkoholilaskuri paljastaa: Näillä juomamäärillä menetät rahat ja terveytesi

Britit ovat lanseeranneet keksinnön, josta on varmasti hyötyä kovista juhlijoistaan tunnetussa maassa. Netissä toimiva alkoholilaskuri auttaa ihmisiä pysymään tietoisina siitä, miten alkoholi vaikuttaa painonhallintaan, terveyteen ja rahatilanteeseen.

Tutkimusten mukaan puolet briteistä toivoo pudottavansa painoaan ja kaksi kolmesta on huolestunut rahatilanteestaan, Female First kertoo. Harva kuitenkaan ajattelee, että juomisella ja näillä asioilla saattaisi olla yhteys. Faulknerin lanseeraama MyDrinkAware-palvelu auttaa ihmisiä tiedostamaan, kuinka juominen vaikuttaa paitsi terveyteen, myös rahatilanteeseen. Ohjelman avulla voi muun muassa vertailla, kuinka paljon alkoholissa on kaloreita verrattuna tiettyihin ruoka-annoksiin.

Drinkwaren tekemän tutkimuksen mukaan kolmannes ihmisistä miettii ruokien kalorimääriä, mutta vain yksi kymmenestä pohtii, kuinka paljon alkoholissa on kaloreita.

– Monilla ihmisillä on sokeita pisteitä, eli vaikka he kuvittelevat elävänsä terveellisesti, he eivät välttämättä tiedä, että viinipullon jakaminen rakkaan kanssa vastaa yhden juustokakunpalan syömistä, Chris Sorek faulknerilta kertoo.

Drinkware sisältää sekä juomapäiväkirjan että laskurin, jolla voi laskea alkoholiannoksia. Palvelu antaa yksilökohtaista palautetta riskirajoista ja kertoo alkoholiannoksista, kaloreista ja siitä, kuinka paljon alkoholi kuluttaa rahaa.

MTV3/Helmi

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuva: Shutterstock/Tiplyashin Anatoly

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.