Alasti viihtyvä kansanedustaja Juhana Vartiainen: "Tietysti poliitikkona pitää sopeutua vallitseviin tapoihin"

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen nähdään tällä viikolla keskustelemassa lukuisissa eri tilaisuuksissa SuomiAreenassa Porin kuumuudessa.

Vartiainen vieraili helmikuussa IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, missä hän avautui viihtyvänsä mielellään kotona alasti. 

– Jos säädettäisiin laki, että kaikki voivat olla nudisteja koko ajan lämpimällä säällä, niin musta tuntuu, että mä viihtyisin semmoisessa maailmassa ihan hyvin, hän sanoi Iltalehdelle.

Porin 33 asteen helteessä keskustellut mies ei pistäisi pahaksi, mikäli tapahtuma olisi avoin myös naturisteille.

– Sanotaan näin, että jos se säädettäisiin mahdolliseksi, niin minä en sitä vastustaisi. 

– Minulla on sellainen naturistin hippiarvomaailma, että minulle sopisi hyvinkin vapaamielinen käyttäytyminen. Tietysti poliitikkona pitää sopeutua vallitseviin tapoihin. En kuitenkaan halua herättää liikaa huomioita muilla kuin näillä työllisyys- ja talousasioilla.

Aktiivimallia puolustaneen Vartiaisen esiintyminen Helsingin Senaatintorilla järjestetyssä mielenosoituksessa helmikuussa herätti sekä ihastusta että vihastusta. Kovan buuauksenkin kohteeksi joutunut Vartiainen joutui välillä korottamaan ääntään tosissaan saadakseen asiansa kuuluville.

Negatiivisen palautteen lisäksi kansanedustaja on saanut myös tukea ihmisiltä.

– Enemmän tulee kiitosta siitä, että puolustetaan myös sitä, että meillä on velvollisuuksia hyvinvointivaltiota kohtaan. Se, että me saamme hyvää työttömyysturvaa, ei tarkoita sitä, että meillä on oikeus jättäytyä sen varaan.

Positiivinen palaute auttaa jaksamaan.

– Hyvä palaute totta puhuen ei ole ollenkaan vähäpätöistä. Kansanedustajan hommassa on niin kovan paineen ja kyttäyksen alla, että jonkinlainen rohkaisu on tosi tarpeen, että tätä jaksaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja