Älä tankkaa väärin – tämä yksinkertainen apuväline estää kalliin vahingon

Väärän polttoaineen tankkaus on ikävä ja pahimmillaan kallis vahinko. Suomessakin tankataan väärää polttoainetta useita kertoja päivässä. Kuljettajan tulee aina tietää mitä polttoainetta auto käyttää.

Bensiiniautolla ajavalla vahinkoa ei käy kovin helposti, sillä dieselpistooli ei mahdu bensatankin suusta sisään. Pienempi bensapistooli puolestaan menee helposti dieseltankkiin ja tässä vaiheessa vahinko on lähellä. Bensan tankkaaminen nykyaikaiseen dieselautoon aiheuttaa kalliin vaurion käytännössä heti käynnistyksen jälkeen.

Suurin riski tankkausvirheelle on usein autoa vaihtavilla kuljettajilla sekä yhteiskäytössä olevilla autoilla. Suomessa mikään vakuutus ei kata kuljettajan tekemää virhetankkausta. Dieselautoilijoille on tarjolla kuitenkin yksinkertainen apuväline: diesellukko. Kyseessä on polttoainetankin suulle asennettava osa, joka avaa tankin suun vain dieselpistoolille.

– Uuden auton ominaisuuksien opetteluun kuluu aina tovi, joten on täysin inhimillistä, että virhetankkauksia tapahtuu. Ne on kuitenkin yllättävän helppo estää yhdellä pienellä esineellä: diesellukolla, kertoo vakuutusyhtiö If:n Turvakaupasta vastaava Anu Lehto.

Diesellukon saa edullisimmillaan tarvikekaupoista muutamalla kymmenellä eurolla. Mahdolliseen vahinkoon ja siitä aiheutuvaan vaivaan verrattuna kyseessä on edullinen ”vakuutus”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja