Älä pilaa näitä vaatteita pesukoneessa – lue oikeat pesuohjeet!

Haluat tuskin ostaa viikoittain uusia vaatteita pesukoneessa pilalle menneiden tilalle, joten lue vinkit helliä otteita vaativien vaatteiden pesuun.

Kaikkia vaatteita ei kannata heittää pesukoneeseen kuuman veden, saippuan ja pyörityksen pilattaviksi. Pidä erityisen hyvä huoli niistä vaatteista, jotka vaativat käsittelyä hellemmin ottein.

Lue, mitkä vaatteet kaipaavat erityisesti huomiotasi! Huomioi kuitenkin, että nämä ovat yleisiä ohjeistuksia. Varmista siis vaatteen pesulapusta, millaista pesua se kaipaa.

1. Uima-asut

Uimapuvut ja bikinit eivät kuulu pesukoneeseen. Huuhtele asu nopeasti käytön jälkeen. Muutaman käyttökerran välein täytä lavuaari kylmällä vedellä ja lisää muutama ruokalusikallinen mietoa ja nestemäistä pesuainetta. Käännä uima-asu nurinpäin ja pese käsin lavuaarissa. Huuhtele saippuanjämät noin 15 minuutin päästä ja aseta uimapuku kuivumaan. VINKKI: Älä rutista uima-asua kuivaksi, sillä sen muoto saattaa kärsiä.

2. Rintaliivit

Rintaliivit voi pestä pesukoneessa, mutta muutamaa sääntöä noudattaen: käytä aina pesupussia, pese kylmällä vedellä äläkä laita koneeseen muita vaatteita liivien lisäksi. Tärkein sääntö on kuitenkin tämä: älä koskaan laita rintaliivejä kuivausrumpuun. Ripusta liivit vaikkapa suihkuverhotangon yli kuivumaan noin vuorokaudeksi.

3. Pitsiset alusvaatteet

Jos alusvaatelaatikkosi pursuaa upeita pitsihärpäkeitä, älä pilaa niitä pesukoneessa. Erottele mustat, valkoiset ja värilliset pitsialusvaatteet ja pese ne samalla tavalla kuin uima-asutkin – katso siis kohta 1. VINKKI: Älä jätä pitsisiä alusvaatteita kesälläkään suoraan auringonpaisteeseen kuivumaan, sillä niiden väri voi haalistua. Hailakan mustat alusvaatteet eivät ehkä sytytä samalla tavalla kuin syvänmustat versiot.

4. Denim

Siniset farkut eivät pysy sinisenä kauaa, jos peset ne tavallisella pesuohjelmalla. Estääksesi haalistumista pese farkut nurinpäin käännettynä hellävaraisemmalla ohjelmalla, joka on vain farkuille tarkoitettu. Käytä vain kylmää vettä ja lisää ruokalusikallinen suolaa koneeseen. Suola estää väriä lähtemästä ja farkkusi saavat pitää värinsä pidempään. Kuivausrummun käytöstä voit päättää itse: se ei periaatteessa vahingoita farkkujasi, mutta saattaa kutistaa niitä.

5. Untuvavaatteet

Untuvavaatteet ovat melko helppohoitoisia. Voit heittää ne pesukoneeseen ja kuivausrumpuun noudattaen kuitenkin muutamia varotoimia. Käytä vain kylmää vettä ja mietoa pesuainetta vähemmän kuin normaalisti. Perinteisesti kuivausrumpuun on heitetty pari tennispalloa pitämään untuvavaatteet ilmavina, mutta voit myös antaa niiden kuivua henkarilla tasaisin väliajoin pöyhien. LUE VINKIT:  Kevät tekee tuloaan: Nyt on aika huoltaa talvivaatteet!

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat