Älä koskaan toimi näin lentokoneessa

Näin pakkaamalla selviät käsimatkatavaroilla – matkabloggaja arvioi toimittajan viikonloppulaukun 5:54
KATSO MYÖS: Näin pakkaamalla selviät käsimatkatavaroilla – matkabloggaja arvioi toimittajan viikonloppulaukun

Lienee selvää, että kaikkia turvaohjeita lentokoneessa tulee aina noudattaa. Myös kuulokkeet pitäisi muistaa ottaa mukaan, jotta oman laitteen äänet eivät häiritse muita.

Lentomatka voi jännittää myös heitä, joilla ei varsinaista lentopelkoa ole. Onkin tärkeää, että koneessa toimitaan muita kunnioittaen ja siten, että matka sujuu mahdollisimman mukavasti ja jouhevasti kaikilta. Muistithan muuten pakata kuulokkeesi? Nekin kuuluvat nykyaikaiseen huomaavaiseen matkantekoon!

Älä nojaile oviin tai koske turvavälineisiin

Turvallisuusasioista lentokoneessa ei jousteta. Esimerkiksi oviin, turvavälineisiin koskeminen tai oveen nojailu on kielletty. 

Lentokoneissa tupakointikielto on ehdoton ja siitä määrää ilmailulaki. Finnairin koneissa omia alkoholijuomia ei saa juoda.

– Alkoholittomia juomia voi tuoda koneeseen, mutta alkoholin tulee olla tarjoiltua kärrystä. Omien juomien juomiseen kyllä puututaan välittömästi, Finnairin chief purser Sanna Moisio sanoo.

Muista myös kuulokkeet – "Tärkeää on toisten huomioonottaminen"

Suomalaiset ovat hyviä noudattamaan sääntöjä. Se on oiva ominaisuus, kun lennetään pitkää matkaa pienessä tilassa.

– Koneessa on parhaimmillaan kuitenkin yli 300 matkustajaa. Tärkeää on toisten huomioonottaminen, hyvät käytöstavat. Se, että antaa toiselle rauhan olla omassa tilassaan, Moisio kuvaa.

Äänekäs tai häiritsevä käyttäytyminenkään ei siis ole sallittua. 

– Jos on omia pelejä tai muuta, pitäisi olla kuulokkeet. Eli jokainen pitää omat äänensä itsellään.

Katso myös: Häiriköivä matkustaja teipattiin ilmastointiteipillä istuimeen Yhdysvalloissa

Lentokoneessa häiriköinyt matkustaja teipattiin ilmastointiteipillä istuimeen Yhdysvalloissa - Lentoyhtiö: “tilanne oli hyvin vakava” 1:19
Tapaus sattui 2021.

Lue myös:

    Uusimmat