Aku Louhimien uutuuselokuvan making of -dokumentti paljastaa seksikohtauksien todellisuuden

6:50
MTV Uutiset vieraili Odotus-elokuvan kuvauksissa upealla Seilin saarella.

Aku Louhimiehen uuden Odotus-elokuvan making of -dokumentti Odotuksia julkaistaan torstaina C Moressa.

Uutuusdokumentti kurkistaa ohjaaja Aku Louhimiehen tulevan Odotus-elokuvan kulissien taakse. Elokuvan tuottaja ja näyttelijä Andrei Alén kertoo MTV Uutisille dokumentin olevan syvä sukellus elokuvaprosessin tekoon keskellä koronapandemiaa. Dokumentissa esitellään elokuvan työryhmä ja paljastetaan katsojille, miten vaativia kohtauksia rakennetaan.

Elokuva kuvattiin kesän 2020 aikana Turun saaristossa. Elokuvaa tähdittävät Inka Kallén sekä Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään Alénin lisäksi muun muassa Adeliina Arajuuri.

– Näytämme, miten me toimimme koronan aikaan. Siinä käsitellään elokuvaa näyttelijät edellä ja paljon myös sitä, miten tehdään intiimejä kohtauksia ja miten niitä asioita lähestytään, Alén kertoo.

Tuottajan mukaan elokuva-alalla ei ole juurikaan paljastettu aiemmin intiimikohtauksien teosta. Nyt katsojat pääsevät näkemään, miten työryhmä oikeasti toimii tilanteissa, jotka näyttävät katsojille aidoilta tapahtumilta.

– Aihe on sellainen, josta puhutaan aika vähän. Tässä on syvän vahva läpileikkaus siitä mistä se oikeasti koostuu. Harjoitusvaiheessa mietitään, mitä halutaan kertoa katsojille sillä kohtauksella.

– Se on hirveen pitkälti kaikkea muuta kuin se oikeasti on. Tosi tarkkaan mietittyä ja puhuttua. Ei ylianalyyttista. Turha spontaanisuus on irrotettu täysin kontaktista. Haaste sen tekemisessä on, että millaisia tekniikkoja käytät ja ajatusmallia, että saat siitä katsojalle aidon tuntuista tai näköistä. Se on tosi haastavaa, tuottaja kuvailee.

Myös huumori on isossa osassa intiimikohtauksien teossa.

– Tosi paljon. Se on terve lähestyminen. Ei sitä voi ottaa kauhean tosissaan, kun ei sillä ole mitään tekemisistä todellisuuden kanssa. Terve huumori tekemiseen.

"En ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa"

Odotus-elokuvan päärooleissa nähdään Inka Kallén ja Aku Hirviniemi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Alénin lisäksi ja Adeliina Arajuuri.

– Tietysti Aku Hirviniemen kanssa oli hyvin hauska kokemus työskennellä. Itse olin todella yllättynyt ja ihailin Inka Kallénin toimintaa. En ollut koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Oli mielenkiintoista ja mahtavaa olla hetkessä hänen kanssansa.

Odotus-elokuva kuvattiin kesän 2020 aikana Turun saaristossa.

Dokumenttielokuva Odotuksia nähdään MTV3:lla torstaina 17.12.2020 klo 13.30 ja 22.55. Dokumentti on nähtävänä myös C Moressa ja mtv-palvelussa.

Artikkelista korjattu kirjoitusvirhe 17.12. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja