Mainos

AKT:n hallitus kokoontuu selvitysmiehen pyynnöstä jo keskiviikkona

AKT:n hallituksen nimeämä selvitysmies Matti Vehkaoja on pyytänyt AKT:n hallituksen koolle jo ylihuomenna keskiviikkona.

AKT:n entinen liittosihteeri Vehkaoja nimettiin selvitysmieheksi selvittämään AKT:n tulehtunutta tilannetta 2. maaliskuuta samassa kokouksessa, jossa AKT:n hallitus päätti liiton viestintäpäällikön Hilkka Ahteen irtisanomisesta.

– Minun pyynnöstäni hallitus on kutsuttu koolle. Käyn keskusteluja, jotta saan hallituksen näkemyksen, missä he menevät, Vehkaoja kuvailee kokouksen luonnetta.

AKT:n hallitus kokoontuu myös torstaina. Vehkaoja sanoo, ettei osaa arvioida, miten keskiviikon kokous suhteutuu torstaiseen. Julkisuudessa on kuitenkin arvioitu, että hallitus saattaa torstaina päättää kutsua koolle ylimääräisen valtuuston kokouksen. MTV3:n Uutisten tietojen mukaan enemmistö niin AKT:n hallituksessa kuin valtuustossakin on kääntynyt puheenjohtaja Timo Rätyä vastaan.

Ei kantaa tv-kommenttien perusteella

Selvitysmiehellä ei ole ollut työskentelyaikaa vasta kuin toista viikkoa.

– Olen tietysti seurannut tilannetta. Olen miettinyt asiaa paljonkin, Vehkaoja sanoo siitä, mitä on ehtinyt tähän mennessä tehdä.

Vehkaoja kertoo katsoneensa televisiosta AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn tämänaamuisen esiintymisen MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Kyllä katsoin, ja olen katsonut muutkin esiintymiset. Niiden perusteella en muodosta kantaa, Vehkaoja kommentoi.

Vehkaojan mukaan AKT:n hallituksen kanssa on sovittu, että selvitysmies on mahdollisimman hiljaa julkisuudessa.

– Kunnioitan hallitusta tässä, hän sanoo.

Vehkaojan nimittämistä selvitysmieheksi on arvosteltu, sillä häntä on pidetty vahvana Rädyn tukijana ja Rädyn oppi-isänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.