Mainos

Ajokortin kaksoiskappaleita haetaan vuosittain jopa 70 000 – nyt sen voi tilata netistä

Uuden ajokortin kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun kortin tilalle voi nyt tilata sähköisestä asiointipavelusta.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin palvelusta voi tilata uuden ajokortin myös silloin, kun henkilötiedot ovat muuttuneet, vanhanmallisen ajokortin haluaa vaihtaa pankkikortin kokoiseksi EU-ajokortiksi tai jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietoja.

– Vuosittain tilataan noin 70 000 ajokortin kaksoiskappaletta. Uusi palvelumme helpottaa uuden ajokortin tilaamista huomattavasti. Enää uuden ajokortin tilaaminen ei vaadi erillistä asiointikäyntiä vaan tilaaminen onnistuu kätevästi vaikka omalta kotisohvalta, toteaa Trafin yksikönpäällikkö Simo Karppinen.

Näin sen saa

Palvelun käyttö edellyttää, että viranomaisrekisterissä on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva ajantasainen valokuva ja nimikirjoitusnäyte. Lisäksi hakijan vakituisen asuinkunnan tulee olla Manner-Suomessa ja väestötietojärjestelmässä tulee olla voimassa oleva osoite.

Valokuva ja nimikirjoitus löytyvät Trafin palvelusta, jos henkilölle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana tai jos valokuvat on toimitettu vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten.

– Jos esimerkiksi nimi on vaihtunut, kannattaa ensin hakea uusi passi tai henkilökortti poliisilta. Kun uusi passi on hyväksytty, voi sen jälkeen hakea uutta ajokorttia sähköisesti Trafin palvelusta.  Näin samoilla valokuvilla ja allekirjoituksella saa hoidettua myös uuden ajokortin, Karppinen vinkkaa.

Trafin palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella.

Uuden ajokortin saa postitse kotiin noin neljässä arkipäivässäa. Ajokortin kaksoiskappaleen hinta on 20 euroa. 

Uuden ajokortin tilaaminen onnistuu myös Ajovarman palvelupisteissä. Tällöin kaksoiskappaleen hinta on 30 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.