Ajatuspaja Liberan uusi sisältöjohtaja laukoo suorat sanat Veikkauksen monopolista: Valtio voisi perustaa tupakkapuodin ja mainostaa sitä tupakoitsijoille haittojen vähentämiseksi

9:56
Veikkaus puhutti myös Huomenta Suomessa.

Eilen uudessa tehtävässään aloittanut Liberan tuore sisältöjohtaja Tere Sammallahti laitaa lusikkansa Veikkauksen mainonnasta alkaneeseen monopolisoppaan.

Sammallahti huomauttaa että, nettipelaaminen on jo käytännössä murtanut pelimonopolin. Jos monopoli avattaisiin kilpailulle virallisesti, Suomella olisi mahdollisuus säätää verotusta, lisenssimaksuja ja mainosrajoitteita.

Veikkauksen ideana on, että pelaamisen haittoja saadaan kontrolloitua, joten aggressiivisena pidetty mainonta pelaamisen puolesta on nostanut aiheesta erilaisia mielipiteitä ilmoille.

"Ristiriita"

Sammallahden mukaan Veikkauksen keinot ja tavoitteet ovat ristiriidassa.

– Vedotaan pelihaittojen vähentämiseen, mutta silti Veikkaus käyttää 50-60 M€ vuosittain aggressiiviseen ja jopa omaa strategiaansa rikkovaan mainontaan. Yhtä hyvin voitaisiin perustaa valtion tupakkakauppa, joka mainostaisi körssiä aggressiivisesti muka vähentääkseen tupakoinnin haittoja, hän sivaltaa Puheenvuoron blogissaan.

Veikkaus-varoilla tuetaan järjestöjä, liikuntaa, tiedettä ja taidetta vuosittain yli miljardilla eurolla, mitä Sammallahti arvostelee rankasti.

– Poliitikkojen käsien kautta järjestösektorin hyville veljille kanavoidut rahat edustavat maan tavaksi muodostunutta häpeilemätöntä ja avointa korruptiota, joka pitäisi lopettaa. Toisaalta vaikeampi dilemma on se, että haittoja pitäisi voida ehkäistä, mutta myös puolustaa ihmisten vapautta uhkapelata. Siksi uskon valistuksen voimaan ennemmin kuin pelikoneiden kieltämiseen kauppojen kassojen vierestä.

Vain ammattilaisille

Sammallahti antaa lukijoilleen simppelin neuvon. Uhkapelejä ei yksinkertaisesti kannata pelata kuin ammattimaisten pelaajien. Muiden pelaaminen ei Samallahden mukaan kannata.

– Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä. Talo voittaa aina, eikä tavan pelaajalla ei ole pitkässä juoksussa mitään mahdollisuuksia. Rahansa polttamalla saa edes hieman valoa ja lämpöä elämäänsä, Veikkauksen peleistä saa korkeintaan peliongelman. Suosittelen ennemmin, vaikka indeksirahastoja tai vakaiden pörssiyhtiöiden osakkeita, Sammallahti sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja