Aivoinfarktin saanut Kaj Kunnas MTV:lle: "Tajusin heti, että nyt on jotain pahasti pielessä"

Kaj Kunnas toipuu tiistaiaamuna saamastaan aivoinfarktista.

Ylen urheilutoimittaja Kaj Kunnas, 53, kertoo MTV.fille olevansa onnellinen tämänhetkisestä tilanteestaan. Kunnas sai tiistaina aivoinfarktin kotonaan.

– Olin kotona valmistautumassa töihin lähtöön. Pesin siinä hampaita ja laitoin deodoranttia kainaloon. Yritin laittaa dödöpurkkia kaappiin, kun purkki putosi kädestäni täysin hallitsemattomasti, puhelimitse Helsingin Meilahden sairaalasta tavoitettu Kunnas kertoo aamusta, jona hän sai sairaskohtauksen.

– Istuin alas. Sitten katsoin peiliin ja huomasin, että toinen puoli kasvoista roikkuu. Tajusin oireista heti, että nyt on jotain pahasti pielessä, että nyt ei ole leikin asia.

Kunnas oli yksin kotona tapahtumahetkellä. Hän kertoo kävelleensä naapuriin pyytämään apua. Ambulanssi oli paikalla nopeasti ja vei Kunnaksen sairaalaan, jossa mies pääsi liuotushoitoon.

– Nämäkin tilanteet ovat minuuteista kiinni. Ainakin tunneista. Ja jos kohtaus olisi tullut yöllä, olisin vain nukkunut sen läpi ja olisi voinut käydä paljon pahemmin, Kunnas sanoo.

Suosikkitoimittajalla on edessä pitkä sairasloma.

– Lähipäivät näyttävät tarkemmin tilanteen. Verensokerit, pulssi ja kaikki muut arvot ovat olleet minulla aiemmin kohdallaan. En ole ikinä tupakoinut ja alkoholiakin olen käyttänyt vain vähän, Kunnas pohtii aivoinfarktia edeltänyttä terveydentilaansa.

– Joskus näin voi käydä, kaikesta huolimatta. Sen tiedän, että kolmeen kuukauteen en pääse auton rattiin. Tilanne on sama aina aivoinfarktin saaneiden kohdalla.

Kaj Kunnas haluaa nostaa esiin kaksi asiaa.

– Meilahden sairaalan hoitohenkilökunta on ollut todella ammattitaitoista, osaavaa ja mukavaa. Jotkut puhuvat, että aivoinfarktipotilas saa täällä maailman parasta hoitoa.

Toisen asian mainitessaan Kunnas liikuttuu.

– Se ihana palautevyöry, jonka olen saanut. Tsemppiviestejä on tullut tutuilta ja tuntemattomilta, poliitikoilta, urheilijoilta, muusikoilta, Kunnas sanoo ääni murtuen.

– Tällaisen palautteen muistaa aivan varmasti aina, kun joku toinen tarvitsee tsemppiviestejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja