Äiti, pääsi pieru suusta – lue lasten parhaat lohkaisut!

Lasten sanat osuvat usein juuri oikeaan. Koti-sivuston lukijat jakoivat lapsiensa hauskoja kommelluksia ja lohkaisuja. Nämä tarinat tosielämästä ovat jääneet kutkuttelemaan nauruhermoja ikuisiksi ajoiksi!

Vanhemmat tietävät, kuinka pienestä suusta voi päästä välillä varsinaisia sammakoita – joille ei voi äitinä ja isänä kuin nauraa. Koti-sivuston lukijat jakoivat hauskimmat tarinansa jälkikasvunsa kommelluksista ja hauskoista hetkistä!

– Tyttäreni oli noin vuoden ikäinen, kun radiossa soi Kikan kappale Tartu tiukasti hanuriin (ja näppäile mua). Ralli tarttui tietysti lapsenkin korvaan ja rattaista kuului välillä kirkkaalla lapsen äänellä "näppäile mua!" Ilmeeni oli varmaankin näkemisen arvoinen. Tätä saattoi tapahtua ulkoilureissun aikana useaan kertaan, kunnes biisi lopulta unohtui!


– Äitienpäiväkortin runo: Ei tule äitistä hyvää kokkia, mutta äiti rakastaa rokkia. Totta molemmat!


– Ajelimme iltayöstä kyläpaikasta kotiin. Jos 3-vuotias poikani olisi nukahtanut autoon, olisi yöunet jääneet aamuyölle tai aamuun. Yritimme pitää poikaa hereillä ja aloimme miettiä, mitä marjoja on olemassa. Mansikat ja mustikat tuli helposti, mutta lopussa oli hiljaisempaa. Pelkäsin jo poikani nukahtaneen, kunnes turvaistuimesta kajahti: Ja p*skanmarjat! Tämä oli mummon "harmituslausahdus". Siitä vasta riemu repesi!


– Joi limpparia ja sanoi: Äiti, multa tuli pieru suusta! (Röyhtäys.)


– Kolmen lapsen kanssa hauskoja tilanteita tulee päivittäin. Keskimmäinen lapsemme on aina ollut kovin pohtivainen ja puhunut hyvin jo ihan pienestä saakka. Eräänä päivänä pienin lapsista oli toisessa vessassa ja keskimmäinen oli menossa toiseen, kun keskimmäinen jäi ovelle pohtimaan jotain. Hetken mietittyään tuo viisivuotias totesi: Tämähän on aika summittainen tilanne, kun lapsia on eri vessoissa. Meidän pieni professorimme!


– Eräänä tuskaisen hitaan heräämisen aamuna 2,5-vuotias tyttäreni tuli luokseni tyhjän kosteusvoidepurkin kanssa ja alkoi levittää mielikuvitusvoidetta poskiini. Minä laitan sinulle voidetta, äiti, kun sinä näytät vähän rupsahtaneelta!


– Tytär oli keittänyt ensimmäistä kertaa makaroneja ollessaan yksin kotona 10-vuotiaana. Olivat kuulemma olleet vähän kovia. Kun kävimme läpi, miten hän oli makaronit keittänyt, hän kertoi: Keitin puolikkaan annoksen ohjeen mukaisesta. Laitoin puolet veden määrästä, puolet makaronin määrästä ja keitin niitä puolet ajasta.


– Pääsiäisen aikaan olimme 3-vuotiaan poikani kanssa lähikaupassa. Ohitimme karkkihyllyä, joka luonnollisesti notkui suklaamunista. Rakas lapseni huutaa kovaan ääneen: Kyllä mun äiti muuten tykkää munasta!. Jep, aika äkkiä lipesin ulos kaupasta ja ostokset jäi. Kotimatkalla nauroin kyllä vedet silmissä rakkaan poikani juttua.


– Lastemme isä on kuollut onnettomuudessa ja sen vuoksi kuolema on meidän perheessä aika tuttu puheenaihe toisinaan. Meillä sitten kävi kylässä ensimmäistä kertaa äidin uusi miesystävä, niin tyttö, 4, kysyi kahvipöydässä: Mihinkäs sinut haudataan?

– Pojallamme, joka on nyt jo 28, oli pienenä unileluna plyysinen hylje. Kuten muinakin iltoina, eräänä iltana sanoin taas, että nyt on nukkumaanmenon aika, otapa hylje mukaan unikaveriksesi. Poika tokaisi: Olen kohta viikon nukuttanut hyljettä, nyt saa riittää!


– Perhepäivähoitaja kyseli lapsilta, miten ja missä he nukkuvat. Pikku-Liina ilmoitti reippaasti: Äidin kanssa, mutta jos sillä on miehiä, niin sitten kaapissa!


– Selasin noin 3-vuotiaan kuopukseni kanssa eläinkirjaa ja hän osasi nimetä ihan oikein lehmän, kanan, possun jne .Lopulta sivulla oli seepran kuva. Silloin hän totesi, että kuvassa on dalmatialaishevonen!


– Poika (3 v.) oli ensimmäistä kertaa suksilla ja yritti heti mennä pientä mäkeä ylös. Aikansa ähellettyään lipsuvien suksien kanssa hän puuskahti: Mulla on teknisiä ongelmia!


– Hain lapseni autolla päiväkodista perjantaina. Perjantaisin meillä oli aina saunavuoro ja minulla oli tapana juoda kylmä saunaolut saunan lauteilla. Kotimatkalla poliisi pysäytti meidät puhallusratsiaan ja puhalsin tietenkin 0. Silloin esikoinen huudahti takapenkiltä poliisille, että tulepas puhalluttamaan äiti tänään saunan jälkeen!


– Kolmevuotias tyttäreni kärpäsestä, joka pörräsi sinnikkäänä meidän ympärillä: Äiti, en mä halua, että se istuu mun päälle, kun ei sillä oo pikkareita!


– 4-vuotias pikkuveli katsoi, kun isoveikka ei ollut vielä herännyt puoliltapäivin, meni sängyn viereen ja tokaisi: Nyt herätys, ei tämä mikään lepokoti ole!


– Mieheni oli kolmevuotiaan poikamme kanssa leirintäalueella suihkussa. Kun he olivat pukemassa, pukuhuoneeseen tuli mies, joka oli menossa suihkuun ja riisuutui. Poika katseli hetken ja tuumasi: Isi, tuolla setällä on hammasharjan kokoinen pippeli.


– Olin lähdössä lääkäriin erittäin kuivan ihoni takia. Tytär 3 vuotta katsoi käsiäni ja tokaisi: Äiti, sinä olet leiponut ihan liikaa, kun kätesi ovat noin kamalan näköiset.

Lisää tarinoita:

Äitienpäivää:

AVAtv.fi:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat