Mainos

Äiti hylkäsi kuukauden vanhan vauvansa – 21-vuotiaan yksinhuoltajaisän tarina särkee sydämet

Yksinhuoltajaisän koskettava kirjoitus vauva-arjesta pienen tyttärensä kanssa levisi kulovalkean tavoin Facebookissa. Tarina inspiroi kaikkia vanhempia – yksinhuoltajia, isiä ja äitejä.

21-vuotias Richard Johnson ei suunnitellut koskaan hankkivansa lapsia. Hänen oma isänsä hylkäsi perheensä Richardin ollessa vasta 6-vuotias. Ilman isää kasvanut nuori mies olikin hyvin epäileväinen siitä, kykenisikö hän koskaan olemaan hyvä isä itse.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun hän tapasi erityisen naisen, jonka kanssa hän halusikin asettua aloilleen ja perustaa perheen.

Pari saikin kauniin tyttölapsen, jonka nimeksi tuli Persephone, kreikkalaisen mytologian mukaan. Mutta vain kuukausi myöhemmin koko pakka romahti.

Richard jakoikin tarinansa  Life of Dad -Facebook-sivuilla vuonna 2015. Sivusto toimii isien omana kanavana.

”Nimeni on Richard Johnson, ja olen kauniin Persephone-nimisen tytön yksinhuoltajaisä. Hänen äitinsä lähti noin kuukausi sen jälkeen, kun hän syntyi. Emme tiedä vieläkään miksi, mutta epäilemme syyn johtuvan raskauden jälkeisestä masennuksesta.”

Richard jäi yksin pienen tyttärensä kanssa.

Richard jäi yksin pienen tyttärensä kanssa. Kuvakaappaus: Faithit.com

Richard kirjoitti viettäneensä ensimmäiset viikot kahdestaan pienen vauvan kanssa pelonsekaisin tuntein.

”Olin niin hermostunut ja peloissani isäksi tulemisesta ylipäätänsä, mutta nyt minä olinkin yksinhuoltajaisä ja minun piti täyttää kaksi eri roolia. En ollut varma, pystyisinkö edes siihen.

Luin kaikki tuoreille vanhemmille tarkoitetut oppaat mitä vain käsiini sain ja vietin yli 100 tuntia katsoen YouTube-videoita hiusten letittämisestä ja kynsien lakkaamisesta aina erilaisiin keinoihin, miten selvitä vanhemmuuden haasteista. Sitten päädyin näille sivuille, ja näin muita isiä, jotka olivat samassa ahdingossa kuin minä.”


Muiden isien tarinat antoivat Richardille itsevarmuutta ja tunteen siitä, että hän kyllä selviää mistä vain – yhdessä pienen tyttärensä kanssa.

”Me molemmat olemme onnellisia ja kasvamme yhdessä joka ikinen päivä. Tyttäreni on nyt 10 kuukautta vanha, ja nykyään ystäväni kysyvät minulta neuvoja vanhemmuutta koskien. Me olemme tulleet pitkän matkan, tyttäreni ja minä”, Richard kirjoitti.

Richard ja hänen pieni tyttärensä vuonna 2015.

Richard ja hänen pieni tyttärensä vunna 2015. Kuvakaappaus: Faithit.com

Richardin tarina on koskettanut tuhansien sydämiä, niin isien kuin äitienkin. Hän kirjoitti vielä jatkoa kiitosten kera:

”Pitelin monta yötä pientä tyttöäni sylissäni kyynelehtien, koska en ollut varma, olisinko tarpeeksi hyvä isä hänelle. Eräs mieleenpainuva ilta oli, kun hän ryömi ensimmäistä kertaa. Hän laski pienen kätensä poskelleni ja tuijotti minua suoraan silmiin. Ajattelin, että se oli merkki: ”No niin isä, meillä on paljon tehtävää.”

Richard halusi vielä painottaa, että hänen tyttärensä äiti on ihmeellinen nainen, ja hän toivoo kaikkea hyvää hänelle. Hän myös muistuttaa, että raskauden jälkeinen masennus on traaginen tila eikä hän toivoisi sitä pahimmallekaan viholliselleen.

Ja tärkeimmän viestin hän jätti loppuun:

P.S. Kaikille yksinhuoltajavanhemmille; jos joskus tunnet, että taakkaa on liikaa tai ettet ole tarpeeksi hyvä. Katso ihmeellisen lapsesi silmiin ja kerro hänelle rakastavasi häntä. Hämmästyt nähdessäsi, kuinka paljon voimaa saat siitä, että joku luottaa sinuun ja rakastaa sinua yhä enemmän ja enemmän. Löydät voimaa, jota et uskonut olevankaan.

Katso myös koskettava tarina 5-vuotiaasta pojasta:

4:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.