Ainutlaatuiset kuvat poliisin arkistosta: Tältä näytti 17-vuotiaana surmatun Sari Liinaharjan löytöpaikalla

17-vuotiaan Sari Liinaharjan katoaminen on yksi Suomen rikoshistorian suurista mysteereistä 10:01
MTV:n Rikospaikka-ohjelma vieraili Sari Liinaharjan löytöpaikalla ja haastatteli jutun tutkinnanjohtajaa. Katso videolta koko juttu.

MTV Uutiset sai haltuunsa harvinaisia kuvia poliisin arkistoista liittyen 17-vuotiaana kadonneen Sari Liinaharjan rikosmysteeriin. 

1980-luvulla otetut kuvat ovat Liinaharjan ruumiin löytöpaikalta Forssan Rekirikosta. 

Kuvissa näkyy syksyllä 1987 löydetyn Liinaharjan ruumiin tarkka löytöpaikka sekä tytön takki, joka löydettiin paikalta. 

Kuvat ovat osa tapauksen esitutkinta-aineistoa, mutta niitä ei ole näytetty julkisuudessa koskaan aiemmin. Kuvat on ottanut poliisi.

Kaikki kuvat voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta. Tuoreessa Rikospaikka-ohjelman osiossa käsiteltiin Sari Liinaharjan tapauksen viimeisiä käänteitä.

Vaikka kyse on kymmeniä vuosia vanhasta henkirikosmysteeristä, tapausta on tutkittu aktiivisesti vielä aivan viime vuosina.

Mitä Sarille tapahtui?

Alaikäinen lukiolaistyttö katosi Tammelasta helmikuisena perjantai-iltana vuonna 1987. Hän oli matkalla tapaamaan ystäviään Forssan torille, mutta ei koskaan saapunut perille.

Noin puoli vuotta myöhemmin tytön ruumis löydettiin kaukaa syrjäiseltä metsätieltä.

Poliisi uskoo, että Liinaharja nousi matkallaan väärän auton kyytiin ja joutui henkirikoksen uhriksi. 

Henkirikoksen tekotapaa ja tytön kuolinsyytä ei kuitenkaan ole koskaan saatu selville, koska ruumis ennätti tuhoutua pahoin ennen löytymistä.

Kuolinsyyn puuttuminen on aiheuttanut suuria vaikeuksia jutun poliisitutkinnassa läpi vuosien. 

Poliisi uskoo löytäneensä tekijän, mutta se ei riitä

Jo 2000-luvulla poliisi uskoi napanneensa henkirikoksen tekijän. Julkisuudessa on puhuttu niin sanotusta "Corolla-miehestä". Mies löydettiin monen sattumuksen johdosta. 

Syyttäjän mukaan asiassa ei kuitenkaan voitu tuolloin nostaa syytettä, koska tytön kuolinsyy ei ollut selvillä. 

Ei ollut siis täysin varmaa, miten Liinaharja kuoli – tai kuoliko hän edes henkirikoksen uhrina. 

MTV Uutiset käsitteli Sari Liinaharjan katoamista ja Corolla-miehen epäiltyä osuutta keväällä 2022 julkaistussa laajassa artikkelissa, jonka voi lukea täältä

Uusi henkirikostutkinta

Henkirikostutkinta käynnistyi uudestaan toukokuussa 2022, kun Corolla-mies avautui yllättäen Liinaharjan katoamisyön tapahtumista Ylen Viimeinen johtolanka -podcastissa. 

Mies paljasti kyydittäneensä Liinaharjaa tämän katoamisyönä lähellä ruumiin löytöpaikkaa. Aiemmin 2000-luvulla hän kiisti jyrkästi koskaan edes tavanneensa tyttöä.

KRP on tuosta lähtien selvittänyt asiaa murhana.

MTV Uutisten tietojen mukaan uudessakaan tutkinnassa ei ole tehty läpimurtoa pääepäillyn paljastuksesta huolimatta.

Tutkimuksissa kerätty näyttö ei tule MTV Uutisten tietojen mukaan riittämään siihen, että jutun pääepäilty voitaisiin viedä käräjille.

Tämä johtuu siitä, että ainoa mahdollinen rikosnimike olisi murha. Muut mahdolliset rikosnimikkeet ovat jo vanhentuneet. 

Asiaa ei voida enää viedä eteenpäin esimerkiksi lievempänä henkirikoksena, kuten tappona. Murhasta taas ei ole saatu poliisin uusissa tutkimuksissa näyttöä.

 

Lue myös:

    Uusimmat