Mainos

Ainutlaatuinen tapaus Veikkauksen historiassa: Suurpotti maksettiin hävinneestä lottotositteesta huolimatta

Veikkauksen historiasta löytyy tapaus, jossa lottopotti maksettiin pelaajalle hävinneestä kupongista huolimatta.

Noin kaksi kolmasosaa Veikkauksen pelaajista pelaa netissä tai myyntipisteessä tunnistautuneena, jolloin mahdolliset voitot löytävät taatusti oikeaan osoitteeseen.Osa pelaajista luottaa kuitenkin edelleen perinteisen lottokupongin voimaan eikä tunnistaudu pelatessaan esim. Veikkaus-kortilla, jolloin vaarana on pelitositteen häviäminen. Jos voittoja ei ole pelaamisen yhteydessä ohjattu tilille ja tosite katoaa, ei voittoa voida maksaa.

Poikkeuksen tähän sääntöön tekee kuitenkin tapaus noin kymmenen vuoden takaa, jossa voitto maksettiin pelaajalle hävinneestä kupongista huolimatta.

Voitto maksettiin vuoden odottelun jälkeen

Kyseisessä tapauksessa asia pystyttiin varmistamaan sillä, että henkilö kertoi, missä hän oli pelannut ja miten hän oli pelannut. Henkilö oli myös käynyt näyttämässä kuponkia kaksi kertaa asiamiehelle, ennen kuin voitto oli tullut lunastuskelposeksi.

– Tapauksessa pystyttiin lopuksi sataprosenttisella varmuudella varmistumaan, että kyseinen henkilö oli kadottanut kuponkinsa johonkin, kertoo Veikkauksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta.

– Meidän järjestelmässämme näkyi, että kuponkia oli käyty näyttämässä. Pystyimme jopa valvontakameroista katsomaan, että henkilö oli käynyt paikalla.

Henkilö oli hävittänyt kuponkinsa odottaessaan voiton muuttumista lunastuskelpoiseksi. Kyseessä oli vanhempi henkilö, joten Ilmivallan mukaan oli ymmärrettävää, että näin oli voinut käydä. Ennen voiton saamista henkilö joutui kuitenkin odottamaan vuoden, jotta voitiin varmistaa, ettei kukaan tule lunastamaan voittoa. Kun voiton vanhentumisaika oli mennyt umpeen, se henkilölle maksettiin voitto.

Lunastamattomia voittoja miljoonan euron edestä

Ilmivallan mukaan ei ole olemassa erillistä linjausta, missä tilanteissa voitot voidaan maksaa ilman tositetta. Näin voidaan kuitenkin toimia tilanteissa, joissa voidaan täysin varmistua siitä, että voitto menee oikealle henkilölle.

– Meidän ensisijaisena tavoitteena on, että oikeat ihmiset saavat voitot, jotka heille kuuluvat. Teemme työtä ja tapauskohtaisia tutkimuksia asian eteen, Ilmivalta toteaa.

Voittoja jää lunastamatta Ilmivallan arvion mukaan noin kuuden miljoona euron edestä vuosittain.

– Vanhentumisajan jälkeen ne ohjataan tuleviin potteihin. Veikkauksen kannalta ne ohjataan edelleen voittoina ulos, pelaajien kannalta voittoja menee sivu suun, kun tosite häviää tai ei muisteta tarkistaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.