Ainakin 28 kuollut ja kymmeniä loukkaantunut kaksoisitsemurhaiskussa Bagdadissa

1:06
Itsemurhaiskun jäljiltä tori oli kuin taistelutanner. Videota ei suositella herkille.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa ainakin 28 ihmistä on kuollut kaksoisitsemurhaiskussa torstaina valtiollisen median mukaan. Lisäksi ainakin 73 ihmisen kerrotaan haavoittuneen.

Pommittajat iskivät Tayaran-aukiolle isolle torille, jonka kerrotaan kuhisseen ihmisiä. Irakin sisäministeriön mukaan ensimmäinen pommittaja oli rynnännyt torille ja väittänyt voivansa pahoin, jotta hänen ympärilleen kerääntyisi ihmisiä.

Tekijä oli sen jälkeen laukaissut räjähteensä. Toinen pommittaja iski, kun ensimmäisen iskun uhrien ympärille oli kerääntynyt lisää ihmisiä, ministeriön lausunnossa kerrotaan.

Mikään taho ei toistaiseksi ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Itsemurhaiskujen takana on kuitenkin aiemmin ollut äärikonservatiivisia islamistisia ryhmiä, kuten jihadistijärjestö Isis.

Edellinen isku kesällä 2019

Itsemurhaiskut ovat olleet Bagdadissa viime aikoina suhteellisen harvinaisia. Edellinen vastaava isku tapahtui kesäkuussa 2019, jolloin useita ihmisiä kuoli.

Tämän päivän isku on kuolonuhrien määrässä tuhoisin Bagdadissa tapahtunut isku kolmeen vuoteen. Tammikuussa 2018 kuoli 30 ihmistä itsemurhaiskussa Tayaran-aukiolla muutama kuukausi ennen parlamenttivaaleja.

Irakissa järjestettäviä vaaleja on uutistoimisto AFP:n mukaan tyypillisesti edeltänyt väkivallan lisääntyminen. Seuraavat vaalit on määrä järjestää Irakissa myöhemmin tänä vuonna.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 21.1.2021 klo 13.52.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja