Aina ei sanoja tarvita – myös nämä eleet viestivät rakkaudesta

Miten sinä osoitat rakkautta kumppanillesi – sanoin vai teoin? Entä milloin itse tunnet olosi rakastetuksi? Me osoitamme rakkautta monin eri tavoin ja joskus saatamme tulkita toisen rakkaudenosoitukset joksikin aivan muuksi. Opettele tulkitsemaan kumppanisi eleitä – kuten myös omiasi.

Harmistuttaako sinua, ettei kumppanisi sano lähes koskaan "Rakastan sinua"? Et ehkä ole huomannut, että hän on viestittänyt välittämisestään viemällä tänä aamuna roskat ulos.

Anteeksi mitä? Roskien ulos vieminenhän on osa arkea! On olemassa tuhansia ja taas tuhansia tapoja osoittaa rakkautta. Kaikille sanojen käyttäminen tai rakkaudesta lurittaminen ei ole se luonnollisin tapa, vaan välittämisestään pyrkiikin viestittämään pyyhkimällä pölyt tai laittamalla älypuhelimesi puolestasi latautumaan. Joku taas ostaa kukkia tai timanttikorvakorut, toinen taas kirjoittaa runon tai julistaa Facebookissa rakastavansa kumppaniaan.

Olet saattanut kohdata pariskuntia tai kumppaneita, joiden toinen osapuoli suree sitä, ettei hän usko kumppaninsa rakastavan häntä – ja toinen taas sanoo rakastavansa, mutta ei vain tiedä miten oikein hän todistaisi sen kumppanilleen. Tämä kuvastaa hyvin sitä, että tulkitsemme hyvin erilailla, miten rakkautta tulee osoittaa.

Kun sinusta tuntuu, ettet tunne oloasi rakastetuksi, mitä silloin kaipaisit? Halausta? Rakkaudentunnustuksen? Kukkia?

Voi olla, että teillä on täysin eri tavat tulkita rakkauden osoittamista. Se, ettet tunne oloasi rakastetuksi, ei välttämättä tarkoita etteikö kumppanisi rakastaisi sinua aidosti – teillä on vain eri tapa osoittaa rakkautta. Siksi onkin tärkeää, että osaat tulkita myös muita tapoja, kuin omasi.

Viisi tapaa osoittaa rakkautta:

Mieti tilanne, että olette menossa kumppanisi kanssa hienoihin juhliin. Mitä hän tekee todennäköisemmin näistä?

1. Hän kuiskii korvaasi tai kehuu sinua.

2. Hän hakee sinulle juotavaa, vie takkisi naulakkoon tai avaa sinulle ovia.

3. Hän pitää sinua kädestä, suukottaa tai pitää kättään selkäsi takana.

4. Hän on ostanut sinulle uudet korvakorut juhlia varten tai haluaa tarjota sinulle illallisen ennen tai jälkeen juhlien.

5. Hän haluaa kuulla, mitä mieltä olet juhlista ja antaa sinulle tilaa kertoa hänelle sekä muille esimerkiksi työpäivästäsi. Hän esittää sinulle kysymyksiä ja kuuntelee, mitä vastaat.

1. Sanat tunteiden vahvistuksena: Hän ei arkaile sanoa "Rakastan sinua", vaikka sanapariin kätkeytyy ärriä ja voimakasta tunnelatausta. Hän käyttää sanoja tukeakseen tunteitaan – ja sanoo ne myös ääneen. Vinkki: Jos kumppanisi selvästi kaipaa sanallisia rakkaudenosoituksia, muista ettei sinun tarvitse olla runosielu: voit esimerkiksi kehua kumppaniasi sanomalla "Näytät tänään hyvältä" ja myös kiittämällä häntä, kun hän tekee jotain puolestasi. Puhu, kirjoita tai laula – kerro tunteistasi sanoin! Jos et osaa laulaa, omista rakkaallesi esimerkiksi jokin kappale ja kuunnelluta se hänellä.


2. Teot palveluksena: Teet lounasta kumppanillesi. Peset tiskit. Imuroit. Viet koiran ulos. Teet jotain, minkä tiedät kumppanisi toivovan että tekisit ja josta kumppanisi ilahtuu. Osaat asettua hänen asemaansa ja haluat, että kumppanillasi on hyvä ja turvallinen olo. Olet huolissasi hänestä ja lähdet viemään hänet vaikka keskellä yötä nakkikioskille. Joskus teot puhuvat puolestaan – ja kovaa: "Välitän sinusta!"


3. Koskettaminen: Kosketuksen voima on järjettömän voimakas. Pidät kumppaniasi kädestä, suutelet ja suukotat häntä, kiedot kädet hänen ympärilleen tai silität hänen hiuksiaan tai olkapäätään, rakastelet häntä. Välittävät kosketukset ovat joillekin ihmisille kaikista suurin merkki rakkaudesta.


4. Lahjat: Älä pidä lahjojen antamista pinnallisena – lahjojen antaminen on universaali tapa osoittaa rakkautta, välittämistä ja kunnioittamista ympäri maailman. Lahjan koolla tai hinnalla ei ole väliä, vaan ajatuksella. Älä siis loukkaannu, jos kumppanisi haluaa ostaa sinulle lahjoja: hän haluaa osoittaa rakkautensa näin. Lahjat voivat myös tuoda turvaa arkeen tai olla käytännöllisiä. Yleensä ne, jotka haluavat ojentaa kumppanilleen lahjoja, eivät osaa ilmaista rakkauttaan verbaalisesti.


5. Laatuajan järjestäminen: Pelkästään sohvalla loikoilu ja Muodin huipulle -sarjan tapittamista ei lasketa – laatuaikaan kuuluu huomioon ottamista, kuten katsekontaktia, kuuntelemista, välittämistä ja vuorovaikutusta. Sulje siis läppärisi ja jätä räpläämättä älypuhelintasi – toiselle yhteinen laatuaika ja kuunteleminen ovat kaikista tärkein tapa osoittaa rakkautta. Eikö sinullekin tule herkästi sellainen olo, ettei toinen välitä sinusta, kun hän katselee mieluummin kännykkäänsä, kuin kuuntelisi sinua?

Entäpä sinä? Tiedätkö itse, millaiset rakkaudenosoitukset ovat sinulle tärkeimpiä? Kysy itseltäsi, miten minä osoitan rakkautta ja kunnioitusta muille: halaamalla sydämellisesti vai taputtamalla toverillisesti olalle? Kiitoskirjeellä? Viemällä hänet pitkälle lounaalle?

Jokainen meistä osoittaa rakkautta eri tavalla – ja jokainen näistä esimerkeistä ovat osoitus välittämisestä.

Lue myös:

Katso myös: Ensisilmäyksellä


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat