Aila-myrsky näyttää todellisen voimansa yön aikana ja aamu valkenee puhurin kynsissä: "Puuskatuulet voivat olla jopa 35 metriä sekunnissa"

Säätilanne on kehittymässä erittäin vaaralliseksi myrskypuuskien vuoksi Pohjanlahden rannikolla ja ihmisiä kehotetaan siirtymään sisätiloihin – tältä näyttää myrskyn riepottelemassa Vaasassa 3:40

Keskiviikkona Suomen länsirannikolle iski voimakas syysmyrsky, joka voimistuu entisestään yön aikana ja siirtyy kohti itää.

Säätilanne kehittyi illan aikana jopa vaaralliseksi myrskypuuskien vuoksi Pohjanmaan rannikolla ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.

Tuulilukemat olivat jopa ennustettua kovempia, ja esimerkiksi Hailuodon edustalla tuulen voimakkuus oli puuskissa jopa yli 33 metriä sekunnissa.

Torstaikin valkenee puhurin kourissa.

– Myrsky on voimistumassa yön aikana ja tuulet liikkuvat myös sisämaahan. Ihan merkittävääkin tuulivahinkoa voi siitä sitten olla aiheutumassa, MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi ennustaa.

Tuuli on voimakkaimmillaan aamuyön aikana.

– Läntisillä merialueilla pohjoistuuli puhaltaa yleisesti jopa 25 metriä sekunnissa ja puuskatuulet merellä voivat olla jopa 35 m/s. Myrskypuuskia mitataan myös laajalti myös maan länsiosassa aamuyön aikana.

Päivän aikana puuskatuulet levittäytyvät muuallekin maan etelä- ja keskiosaan.

–  Viimeisenä tuulet ovat väistymässä illansuussa etelärannikolta Suomenlahden kautta. Vielä torstai-iltana tuuli voi olla vaarallisen voimakasta etelärannikolla ja Uudellamaalla.

Meteorologin mukaan sademäärät lähentelivät keskiviikkoiltana jo 40 millimetriä. Paikoin vesisateet jatkuvat läpi yön Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuun seudulla.

– Matalapaineen syvetessä sateita ilmaantuu tänne etelämmäksikin ja tuuli pyörii vinhasti matalapaineen ympärillä.

Lue myös:

    Uusimmat