Aikataulu petti: AirPower-latausalusta ei tullut myyntiin vuonna 2018 – Apple ei kommentoi jo syksyllä 2017 esitellyn tuotteen kohtaloa

Applen ilmoittama aikataulu ei pitänyt: sen jo iPhone 8 ja X -puhelinten julkistuksen rinnalla esitelty AirPower-latausalusta ei tullut myyntiin vuoden 2018 aikana.

Esittelyn yhteydessä vuoden 2017 syksyllä Apple mainitsi latausalustan olevan tulossa saataville vuoden 2018 aikana. Vuoden 2018 syyskuussa iPhone XR ja iPhone XS -julkistustilaisuuden yhteydessä Apple poisti kaikki maininnat yhtä kuvaa lukuun ottamatta latausalustasta verkkosivuiltaan. Lisäksi Apple ei ole suostunut enää kommentoimaan sanallakaan tilannetta latausalustan kehityksen ja myyntiintulon suhteen.

AirPower-latausalustan erikoisuuden pitäisi olla mahdollisuus ladata yhtäaikaisesti iPhonea, Apple Watchia ja AirPods-kuulokkeiden uutta latauskoteloa ne vapaasti alustalle sijoittaen. Vastaavia vapaasti sijoittaen useampia laitteita langattomasti lataavia alustoja ei ole nähty vielä markkinoilla ainuttakaan kilpailijoiltakaan, joten tuotteena AirPower olisi yhä uniikki.

Keskeiseksi ongelmaksi laitteessa on noussut raportoidusti liika lämmöntuotanto, jonka takia AirPower ylikuumenee. Liika lämpö vähentää niin latausalustan lataustehoa ladattavien laitteiden lämmetessä liikaa kuin myös rasittaa AirPowerin sisältämää tekniikkaa. AirPowerin toiminta perustuu sen tasaisen pinnan alta löytyviin 21-24 latauskelaan, jotka on sijoitettu toistensa kanssa myös limittäin. Koska keloja on näin suuri määrä, voidaan laitteet sijoittaa alustalle teoriassa vapaasti. Käytännön tasolla ratkaisu ei kuitenkaan toistaiseksi näytä toimineen riittävän hyvin, sillä latauskelat aiheuttavat häiriöitä toisilleen johtaen liian suureen lämpöön ja lataustehon laskemiseen.

AirPower-latausalusta mainitaan Applen iPhone XR, XS ja XS Max -mallien mukana tulevassa ohjelappusessa, minkä lisäksi myös iOS-käyttöjärjestelmästä on löytynyt edelleen viitteitä AirPowerin jatkuvasta kehitystyöstä. Nämä vihjeet kertoivat aiemmin, ettei Apple ainakaan tuolloin ollut vielä hylännyt suunnitelmiaan tuoda AirPower markkinoille. Sittemmin kuitenkin monta kuukautta on jälleen kulunut, ja Applen alun perin ilmoittama aikataulu, vuosi 2018, jäänyt nyt taakse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja