Aika vaihtaa verhot? 9 ihanaa vinkkiä kevääseen

Kevät on kodin suursiivouksen ja ikkunoiden pesun aikaa. Mitäpä jos ikkunat pestyäsi vaihtaisit samalla myös vanhat verhosi kevään kunniaksi uusiin?

Muistatko kuinka pitkään asuntosi verhot ovat ehtineet sinnitellä ikkunoissasi? Mikäli et muista kuinka kauan, lienee tullut oikea aika vaihtaa ne uusiin. Vanhojen velttojen verhojen korvaaminen ryhdikkäillä, kauniilla ja juuri oikean värisillä verhoilla on jokaisen asunnon helppo ja nopea kasvojenkohotus. Tässsä 9 verhovinkkiä avuksi uusien verhojen hankintaan.

1. Flower poveria

Kukat tunkevat tänä keväänä voimalla niin sisustukseen kuin pukeutumiseen. Naisellinen sisustaja valitseekin kevätverhoihinsa herkkiä ja romanttisia kukkia. Sekavan ja mummomaisen vaikutelman välttämiseksi valitse verhot jossa kukat leijailevat raikkaan valkoisella pohjalla.

2. Eleganttia mutta yksinkertaista

Korkea huone tarvitsee suuret verhot. Hanki siis verhot jotka ovat paksua ja näyttävää kangasta ja tuovat lämpöä ja persoonaa korkean huoneen helposti kolkkoon ilmeeseen. Erinomaisesti toimii esimerkiksi raskas brokadikangas. Koska kangas on materiaalina raskasta, varo liian tummia värejä tunkkaisen yleisilmeen välttämiseksi. Valitse kevääseen esimerkiksi valkoiset tai beiget verhot, sillä ne tukevat materiaalin ylellistä ja eleganttia linjaa, tuovat huoneeseen ilmavuutta ja päästävät valon sisään.

3. Simppeliä printtiä

Jos et tiedä mitä kuvioita verhokankaaseesi valitsisit, printtikuosit ovat aina toimiva valinta. Perinteiset marimekkokuosit ja graafiset retrovaikutteiset printit tuovat kotiisi ilmettä ja väriä. Tänä keväänä printit ovat sisustustekstiileissä suuria, joten älä arkaile printtikuosin koon kanssa, vaan kokeile rohkeasti suuria linjoja.

4. Rohkeaa raitaa

Mustavalkoinen raita sopii modernin ja selkeälinjaisen tyylin ystävälle. Valitse horisontaalista, leveähköä raitaa levottoman yleisilmeen välttämiseksi. Klassinen raitakuosi ei mene koskaan pois muodista, ja toimii niin kesällä kuin talvellakin.

5. Yksinkertaista ja kätevää

Jos tyylisi on minimalistinen, ja haluat pitää huolen ettei auringon valo pääse häiritsemään uniasi, panosta siihen että hankit asuntoosi kunnon sälekaihtimet, mikäli asunnossasi ei ole niitä jo valmiiksi. Tiesitkö että sälekaihtimia on saatavana myös useissa eri värivaihtoehdoissa? Jos et halua perinteisiä sälekaihtimia, osta puiset, ikkunan päälle asetettavat kaihtimet. Lämmin puu tuo samalla myös ilmettä asuntoosi.

6. Sulavalinjaista sinistä

Merellisestä ilmapiiristä nauttivien ihmisten kannattaa valita kotiinsa rauhoittavaa sinistä. Valitse pitkät, lähes maahan asti ulottuvat verhot ilmavan ja sulavalinjaisen ilmeen saavuttamiseksi. Rauhallisempi sisustaja valitsee sävyksi laivastonsinistä, kokeilevampi sisustaja ripustaa ikkunoihinsa tällä hetkellä trendikästä turkoosia.

7. Koristuksia, koristuksia

Romanttista tyyliä rakastava sisustaja saa hemmotella itseään tänä keväällä runsailla koristuksilla verhoissa. Valitse muhkeat ja ylelliset verhot, joissa on satsattu persoonallisiin yksityiskohtiin kuten rypytyksiin, erikoiseen materiaaliin tai kiemuraisiin kukkakuvioihin.

8. Kerroksittain pinkkiä

Jos olet persoonaltasi kevätihminen, halunnet tuoda kevään raikkauden myös kotiisi. Mikäli asunnossasi siis on yhä talven jäljiltä tummat verhot, vaihda ne nyt pirteämmänvärisiin verhoihin. Rohkea, värejä rakastava sisustaja räväyttää valitsemalla verhojen väriksi pinkkiä sen eri sävyissä. Valitse läpikuultavaa materiaalia, jotta valo pääsee estoitta asuntoosi. Osta esimerkiksi kahdet, erisävyiset pinkit, ohuet ja läpikuultavat verhot ja asettele ne koristamaan ikkunaasi sulassa sovussa.

9. Luovia linjoja

Tiesitkö että verhoja voi käyttää muuallakin kuin ikkunoissa? Jos asuntosi seinäpinnat kaipaisivat maalausta tai uusia tauluja, mutta et haluaisi investoida niihin juuri nyt, uudista asuntoasi nopeasti verhoilla. Aseta näyttävää ja miellyttävästä materiaalista valmistettua verhokangasta muutaman seinäpinnan koristeeksi tai oviaukkoon tuomaan ilmettä ja kodikkuutta asuntoosi.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja