Ahvenpizza 6.7.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana Sami Kainulainen, SKK:n kalatalouskonsulentti.

AHVENPIZZA

1 kpl pakaste piirakkapohja (esim. Sunnuntai)
400g ahvenfilettä
1 munakoiso
4-6 tomaattia
1 purjo
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl kaprista suolaa
2-3 dl juustoraastetta
silputtua persiljaa koristeluun
Laita piirakkapohja voideltuun vuokaan. Poista ahvenfileistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Leikkaa fileet noin 3-4 cm leveiksi paloiksi. Siivuta munakoisot ja ripottele suolaa päälle, jotta niiden kirpeys saadaan pois. Pyyhi munakoisojen päälle muodostunut neste pois ennen paistamista. Paista munakoisot pinnaltaan hieman ruskeaksi pannulla tilkassa öljyä. Pese ja siivuta tomaatit ja purjo. Aloita piirakan täyttäminen laittamalla ensin kierros ahvenpaloja ja sen jälkeen paistettuja munakoiso-, tomaatti- ja purjosiivuja vuorotellen piirakkapohjan päälle. Mausta piirakka tilkalla oliiviöljyä, sitruunamehulla ja kapriksilla sekä ripauksella suolaa. Ripottele runsaasti juustoraastetta piirakan päälle ja laita se kypsymään uuniin 225C asteeseen noin 30 minuutiksi. Koristele piirakka tuoreella persiljalla ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat