Ähtärin eläinpuisto sulki vesilintutarhan yleisöltä varotoimena – "Ei oteta pienimpiäkään riskejä"

Ähtärin eläinpuisto sulki eilen varotoimena vesilintutarhansa yleisöltä. Eläinpuisto sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, jonka Ruokavirasto luokitteli torstaina yhdeksi lintuinfluenssan tartuntavyöhykkeeksi. 

– Tartuntavyöhykealueella esimerkiksi kanoja ja muita lintuja pitävillä tiloilla lintujen pitää olla sisätiloissa. Eläinpuistoa tämä ei poikkeustilana periaatteessa koske, mutta päätimme, että ei oteta pienimpiäkään riskejä, Ähtärin eläinpuiston intendentti Marko Haapakoski kertoo.

– Yleisön kenkien mukana tarhatilaan voisi mahdollisesti kulkeutua virusta. Sen takia halusimme sulkea yleisön kulun vesilintutarhan läpi, Haapakoski tarkentaa.

Hygieniatasoa on nostettu myös lintutiloissa työskennellessä.

– Aina, kun henkilökunta menee lintutiloihin, kädet pestään tai desinfioidaan. Lisäksi kengät desinfioidaan. Ylipäätään tiloihin mennään vain, jos on pakottava tarve, ja työskennellessä koitetaan aina tehdä kaikki kerralla. 

– Meillä on lintutarhassa esimerkiksi kaksi hyvin uhanalaista kiljuhanhea, jotka ovat eläintarhapopulaatiolle tosi arvokkaita yksilöitä, Haapakoski huomauttaa.

Sulun kestosta ei ole vielä arviota. Tavoitteena on keksiä ratkaisu, jonka avulla yleisö pääsisi kulkemaan vesilintutarhaankin normaalisti mahdollisimman pian. 

– Meillä on suunnitteilla muutamiakin eri konsteja, miten saataisiin estettyä lintujen pääseminen ihmisten kulkureitille, Haapakoski sanoo.

Lintuinfluenssa piinaa turkistiloja Pohjanmaalla 2:01
Lintuinfluenssa piinaa turkistiloja Pohjanmaalla

Lue myös:

    Uusimmat