Mainos

Ahdistelutuomionsa kärsinyt ex-herätysjohtaja Markku Koivisto Radio Deille: "Petin läheisteni luottamuksen – siitä on lähes mahdotonta selvitä"

Nokia Mission entinen johtaja, seksuaalisesta ahdistelusta tuomittu Markku Koivisto on jälleen mukana hengellisessä toiminnassa. Viikonloppuna yleisötilaisuuteen osallistunut Koivisto totesi, että pahinta menneisyyden kohutapahtumissa on läheisten luottamuksen pettäminen.

Koivisto jätti julkisuuden ja syyskuussa 2011 sen jälkeen, kun hän oli tunnustanut Tampereella pidetyssä yleisötilaisuudessa tehneensä aviorikoksen miehen kanssa. Hän on nyt hengelliseen toimintaan ja tunnustaa uskoaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) jäsenenä.

Koivisto osallistui viime viikonloppuna pidetyn Helsingin jäähallissa pidetyn Evankeliumijuhlan Myrskyn silmässä –paneelikeskusteluun, jossa häntä haastatteli Radio Dein Laura Siltala. Voit kuunnella keskustelun täältä.

– Kummalta on vaikeampi pyytää anteeksi, läheisiltä joita on loukannut vai Jumalalta, kysyi Siltala Koivistolta yleisön edessä.

– Vau mikä kysymys. Kyllä sanoisin, että se, että olen pettänyt läheisteni luottamuksen on sellaista, että siitä on lähes mahdotonta selvitä, Koivisto sanoi.

Siltala tiedusteli Koivistolta myös sitä, miltä tuntuu, kun vanhoja asioita on nostettu jälleen esiin. 

– Sitä on vaikea jaksaa, mutta tietenkään ei voi kieltää menneisyyttään. Mutta se mitä minulla on, on tulevaisuus. Ja siinä haluan erityisesti sitä, että minulla on hyvä suhde perheeseeni ja jumalaan. En halua muuta, that’s it, Koivisto vastasi.

Siltala kysyi myös, lähteekö Koivisto korjaamaan julkisuudessa hänestä esitettyjä väitteitä. Esimerkiksi hän nosti tuoreen Harhaanjohtajat-kirjan.

– Ihmisenä haluaisin sanoa, niin kuin tuostakin kirjasta, että ei pidä paikkaansa, ei pidä paikkaansa... Mutta minulla on isommat puolustajat, minun ei tarvitse puolustautua.

Tuomittiin alaikäisen miehen ahdistelusta

Herätysjohtaja Koiviston menneisyys on värikäs. Nokian kirkkoherrana vuosina 1990-2004 toiminut Koivisto joutui jättämään paikkansa sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt herättää henkiin kuolleen pojan.

Potkujensa jälkeen Koivisto siirtyi johtamaan täyspäiväisesti muun muassa kaatumisilmiöistä tunnettua Nokia Missiota.

Koivisto kuitenkin erotettiin Nokia Missiosta elokuussa 2011. Syyksi erottamiseen ilmoitettiin "seksuaalisten rajojen rikkominen".

Maaliskuussa 2013 Koivisto sai vuoden ja kolme kuukautta ehdollista vankeutta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka kohteeksi oli joutunut yksi henkilö.

Pirkanmaan käräjäoikeuden suljetuin ovin käydystä oikeudenkäynnistä antaman julkisen selosteen mukaan rikoksen uhriksi joutunut henkilö oli tapahtuma-aikaan alle 18-vuotias mies.

Oikeuden mukaan Koivisto oli väärinkäyttänyt asemaansa ja asianomistajan hänelle osoittamaa luottamusta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.