Ahdistaako helle jo nyt? Näin pysyttelet viileänä!

Auringonpaistetta on odotettu pitkään ja nyt sitä onkin luvassa oikein olan takaa. Helle tuntuu mukavalta hetken, mutta viimeistään yöllä voi jatkuva kuumuus ahdistaa.

Paras tapa viilentää kotiasi on huolehtia kunnon ristivedosta. Pienikin tuulenvire alentaa huoneen lämpötilaa noin 3-4 astetta ja helpottaa oloa nopeasti. Myös tuulettimen tai ilmastoinnin hankkimista kannattaa harkita, sillä se on pieni hinta rauhallisimmista yöunista ja helpommasta olotilasta.

Tummat huonekalut ja kodintekstiilit kuumentavat kotiasi turhaan - vaihda siis verhot valkoisiin ja levitä vaalea peite mustan sohvasi päälle. Myös kodinkoneet, etenkin uuni ja hella, lämmittävät huoneita, joten yritä käyttää niitä mahdollisimman vähän: lämmitä ruokasi mikrossa tai valmista kylmiä ruokia, kuten ruokaisia salaatteja tai voileipiä.

Muista myös välttää ruumiillista ponnistelua ja antaudu suosiolla helteen armoille: hanki pihallesi vaikkapa lasten pieni, pumpattava uima-allas ja varaa kylmää juotavaa altaan viereen – nyt siitä auringosta on aika nauttia!

Muista helteellä :

1 Juo runsaasti ja muutakin kuin vain vettä, jotta kehon suolatasapaino ei vaarannu.
2. Älä nauti kahvia tai alkoholia.
3. Helteellä raskas ruumiillinen ponnistelu voi olla vaarallista.
4. Pukeudu kevyesti, mutta muista suojata pääsi, pysyttele lisäksi varjossa tai sisätiloissa.
5. Huolehdi sisätiloissakin läpivedosta tai käytä tuuletinta tai ilmastointia ilman viilentämiseen. Myös kylmä suihku helpottaa oloa. Verhojen ja sälekaihtimien avulla pidät huoneet viileämpinä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö, Msn.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja