Naisen synnytys alkoi kesken evakuointilennon Afganistanista – kapteenin toiminta saattoi pelastaa äidin ja lapsen hengen

Afganistanilaisnaisen synnytys alkoi kesken evakuointilennon lauantaina, kertoo CNN.

Yhdysvaltojen ilmavoimien mukaan naisen synnytys käynnistyi evakuointilennon toisella puoliskolla, kun kone oli matkalla kohti Yhdysvaltain ilmatukikohtaa Saksassa.

Lapsi syntyi C-17 sotilaskuljetuskoneessa vain hetken sen jälkeen kun koneen renkaat olivat koskettaneet kiitorataa.

Ilmavoimien mukaan nainen alkoi saada matalan ilmanpaineen vuoksi komplikaatioita koneen ollessa yli 8 500 metrin korkeudessa.

– Kapteeni päätti madaltaa lentokorkeutta ilmanpaineen nostamiseksi koneessa, mikä auttoi äidin tilanteen tasapainottamisessa ja hengen pelastamisessa, ilmavoimat tviittasi sunnuntaina.

Ramsteinin ilmatukikohdan lääkintähenkilöstö auttoi äitiä vauvan synnytyksessä sotilaskoneen ruumassa koneen laskeuduttua. Sen jälkeen äiti ja lapsi kiidätettiin tukikohdan lääkintäpisteelle.

Ilmavoimista kerrotaan äidin sekä lapsen voivan hyvin.  

Tukikohdat alkavat täyttyä

Ramsteinin ilmatukikohta toimii välipisteenä Yhdysvaltojen evakuointilennoilla. Yhdysvallat lennättävät yleensä evakuoitavat ensin Qatariin, mutta siellä maan ilmatukikohdat ovat jo täyttyneet. Sen vuoksi evakuoitavia lennätetään Saksan tukikohtaan.

Ramsteinin ilmatukikohdassa on tilat 5 000 henkilölle, mutta sunnuntai-iltaan mennessä kapasiteettia pyritään nostamaan 7 500 henkilöön väliaikaisrakennusten avulla, Yhdysvaltojen ilmavoimista kerrottiin CNN:lle.

Yhdysvallat on sopinut Saksan kanssa, etteivät evakuoitavat oleskele maassa 10 päivää kauemmin.

Yhdysvaltojen ilmavoimien mukaan viikon aikana Yhdysvallat on evakuoinut 17 000 ihmistä Afganistanista.

Lue myös:

    Uusimmat