ABC rakentaa sähköautoille tuhannen aseman verkoston – alkuvaiheessa lataaminen on ilmaista

Sähköautoilu tutuksi – tässä Kamuxin vinkit 2:09
Sähköautoilu tutuksi vaihtoautoketju Kamuxin vinkeillä.

Sähköautojen latauspisteiden määrä kasvaa ABC-huoltoasemilla, mutta ilmaista sähköä ei ole tarjolla alun testivaiheen jälkeen. Yhä useammalle ABC-asemalle tulee tarjolle myös täysin uusiutuvaa dieseliä.

S-ryhmän ensimmäinen ABC-latausasema avattiin huhtikuun lopussa Espoossa, mutta vuoden 2021 aikana ketju on avaamassa pelkästään pääkaupunkiseudulle kolmattakymmentä uutta asemaa. Valtakunnallisesti uusia asemia avautuu vuoden loppuun mennessä viitisenkymmentä.

Alkuvaiheessa ABC-latauksen toiminnasta kerätään kokemuksia, ja auton lataaminen on ensimmäisillä latausasemilla ilmaista. Loppuvuoden aikana lataaminen muuttuu maksulliseksi, ja maksu hoidetaan ABC-mobiililla.

S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava, noin tuhannen latausaseman verkosto sähköautoille. ABC-latauksen nimellä kulkeva verkosto tulee S-ryhmän ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen.

ABC mukaan myös ekodieselkilpaan

Sähköautojen lisäksi ABC lähtee kilpailemaan uusiutuvan dieselin markkinoille muun muassa Nesteen kotimaisen MY-dieselin kanssa. Toistaiseksi ABC:n uusiutuvaa dieseliä on tarjolla vain kahdella asemalla, Kouvolassa ja Porissa. MY-dieseliä on jaossa 143 asemalla.

– Toimme juuri jakeluun täysin uusiutuvan Nero Dieselin, jota saa vuoden loppuun mennessä noin 20 ABC-asemalta. On tärkeää, että etsimme kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa, ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala sanoo ketjun tiedotteessa.

Lähteet: S-ryhmä, Neste

Lue myös:

    Uusimmat