Aarni Mikkola paljastaa, miksi hän päätti palata julkisuuteen juuri nyt: "Minulle oli tärkeää, että..."

Aarni Mikkola kertoo, mikä sai hänet palaamaan julkisuuteen juuri nyt.

Meikkitaiteilija ja drag-artisti Aarni Mikkola palasi huhtikuussa sosiaaliseen mediaan ja julkisuuteen yli vuoden hiljaiselon jälkeen. Edellisen kerran hän oli päivittänyt Instagram-tiliään tammikuussa 2022. Tuolloin hän julkaisi pitkän anteeksipyyntötekstin, joka liittyi vuosien 2015 ja 2016 tapahtumiin.

Mikkola tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vuonna 2016 lievästä eläinsuojelurikoksesta 25 päiväsakkoon, jotka tekivät hänen silloisilla tuloillaan 350 euroa. Käräjäoikeuden mukaan Mikkola oli laiminlyönyt Bella-kissansa hoidon ja jättänyt sen kerrostaloasuntoonsa yksin ilman ruokaa tai juomaa.

Vuoden 2022 Instagram-julkaisussa Mikkola kertoi olevansa sydämensä pohjasta pahoillaan, ja että hän kantaa teoistaan täyden vastuun.

Sweet Santa -jäätelötuoteperheen lanseeraustilaisuuteen tiistaina 16. toukokuuta saapunut Mikkola kertoi MTV Uutisille, että julkisuuteen palatessaan hänelle oli tärkeää, että hän voi itse hyvin ja kokee olevansa valmis tekemään paluun esimerkiksi someen. Hän kertoi aikaisemmin Instagramissa käsitelleensä menneitä tapahtumia syväluotaavasti ammattilaisen kanssa.

– Halusin käsitellä kaikki asiat, mitä aikoinaan on tapahtunut. Minulle oli tärkeää, että koin itseni valmiiksi ja että olen itse tietoinen kaikesta mitä on tapahtunut, sillä minulle kyseessä oli tosi traumaattisia asioita, ja sellaisia asioita, jotka tulevat aina kulkemaan mukanani. Nyt koin itseni valmiiksi, ja siksi halusin juuri nyt palata. Se tuntui hyvältä, hän kertoi MTV Uutisille.

Mikkola sanoi, että hänen tiedetään olevan positiivinen ihminen, joka haluaa jakaa omaa iloaan myös muille. Nyt hän kokee, että hänellä on jälleen voimaa tähän.

– Joku saattaa miettiä, että miten minä nyt yhtäkkiä pystyn olemaan iloinen, mutta tämä ei ole tapahtunut yhtäkkiä. Siihen on syynsä, miksi olin melkein puolitoista vuotta pois julkisuudesta, ja nyt minusta tuntuu taas iloiselta ja hyvältä, enkä malta odottaa kaikkea, mitä on tulossa, hän hymyili.

Ristisidevaivoja ja liikunnan iloa

Viime aikoina Mikkola on viettäynyt aikaa muun muassa urheillen. Hän on vihdoin päässyt palaamaan liikunnan pariin pitkään jatkuneiden ristisidevaivojen jälkeen. Mikkolan jalan ristiside revähti vuoden aikana kolmesti ja lopulta repesi kokonaan viime syyskuussa.

– Voin sanoa Suurimman pudottajan voittaneena ja painonpudotuksen tehneenä, että kyllä se aika paljon otti päähän, kun kymmenen kuukautta piti olla paikallaan ja kerätä tiputetut kilot takaisin, kun en päässyt kroppani kanssa liikkeelle, hän kertasi.

Nyt Mikkola voi kuitenkin hyvin ja kertoi suuntaavansa kesää kohti energisin fiiliksin. Jo kerran aikaisemmin elämäntaparemontin tehnyt Mikkola saa motivaatiota liikkumiseen ja itsestään huolehtimiseen muistellessaan sitä tunnetta, joka hänellä elämäntaparemontin jälkeen oli.

– Haluan sen saman hyvän fiiliksen takaisin. Minulla ei ole tavoittena laihtua entistä enemmän, vaan päästä samoihin mittoihin kuin ennenkin ja saada se hyvä olo takaisin, hän kuvaili.

Mikkola lisäsi myös pitävänsä tärkeänä sitä, että jokainen saa olla juuri sen näköinen ja kokoinen, kuin itsestä hyvältä tuntuu. Hän kertoi, ettei esimerkiksi itse halua tietää omaa painoaan.

– Teimme niin, että personal trainerini katsoi painoni BMI-mittauksessa, mutten itse halunnut nähdä sitä, etten ota paineita. Haluan vain nähdä peilistä, että minulla on hyvä fiilis ja tuntea sen energian, hän totesi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat