Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijat huomasivat, että A-vitamiini lisää rasvanpolttoa kylmässä. Vitamiinia ei kuitenkaan kannata tankata ylen määrin ainakaan ravintolisistä.
A-vitamiinilla on uuden tutkimuksen mukaan tärkeä rooli rasvasolujen toiminnassa, mikä voi vaikuttaa koko elimistön energia-aineenvaihduntaan. Ympäristön kylmä lämpötila nosti tutkijoiden tekemissä hiiri- ja ihmiskokeissa eliöiden A-vitamiinitasoja, mikä auttoi muuttamaan "pahaa" valkoista rasvakudosta "hyväksi" ruskeaksi rasvakudokseksi.
Ruskea rasva on aktiivista rasvakudosta, jossa on enemmän verisuonia ja vilkkaampi aineenvaihdunta kuin valkoisessa rasvakudoksessa. Ruskea rasva tuottaa lämpöä ja kuluttaa energiaa. Lisäksi se kykenee nappaamaan verenkierrosta turhia rasvoja pois. Kylmässä aktivoituvan ruskean rasvakudoksen uskotaan kehittyneen suojaamaan eliöitä kylmältä.
LUE LISÄÄ: Polttaa kaloreita, suojaa lihomiselta ja ehkäisee diabetesta – näin aktivoit elimistösi ruskeaa rasvaa
Nykyisessä maailmantilanteessa ruskeasta rasvasta toivotaan apua elintapasairauksien hoitoon. Suotuisten ominaisuuksiensa vuoksi ruskeasta rasvakudoksesta on toivottu apua lihavuuden, elinten rasvoittumisen ja tyypin 2 diabeteksen hoitoon.