Mainos

7 vinkkiä: Näin saat älypuhelimesi akun kestämään pidempään

Kesällä vietetään aikaa ulkona enemmän kuin sisällä. Puhelimen akun tyhjentyessä lataaminen voikin asettaa omat haasteensa.

Puhelimen akkua voi säästää monin keinoin. Ensin kannattaa kuitenkin selvittää, mitkä ominaisuudet tai sovellukset kuluttavat juuri sinun puhelimesi akkuvirtaa. Sovellusten akunkulutusta voi tarkkailla puhelimen asetuksista.

Yleinen virtasyöppö mobiililaitteissa on kuitenkin näyttö. Esimerkiksi näytön kirkkautta säätämällä voi säästää akkua tehokkaasti.

Kokeile näitä vinkkejä:

1. Hyödynnä puhelimen virransäästötoimintoja

Puhelimista löytyy usein automaattinen virransäästötila, joka asettaa kerralla monta toimintoa säästöliekille. Tämä toiminto löytyy niin iPhone- kuin Android-puhelimista.

2. Säädä näytön kirkkautta

Yksi suurimmista akkusyöpöistä on kaikissa mobiililaitteissa näyttö. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä enemmän se syö akkua. Säädä siis kirkkautta suosiolla pienemmälle säästääksesi akkua.

3. Rajoita ilmoituksia

Yksittäinen ilmoitus ei syö akkua kuin hitusen. Jokainen ilmoitus herättää puhelimen kuitenkin hetkeksi. Jos ilmoituksia tulee jatkuvasti, akku on kovilla. Säädä siis loman tai vapaapäivän ajaksi esimerkiksi somesovellusten tai sähköpostin ilmoitukset pois päältä.

4. Poista turhat paikannukset

Moni sovellus haluaa ylläpitää paikannusta, vaikkei tietoa tarvitsekaan. Paikannus syö akkua, joten se kannattaa sulkea.

5. Karsi ylimääräiset sovellukset

Mikäli jokin sovellus käyttää paljon akkua, mutta itse sovelluksella ei ole juurikaan käyttöä, se kannattaa poistaa. Muutenkin puhelin kannattaa säännöllisesti putsata turhista sovelluksista. Ne paitsi kuluttavat akkua, vievät myös muistitilaa. Puhelimen asetuksista näet, mitkä sovelluksista käyttävät eniten akkua.

6. Kytke akkusyöpöt pois päältä

Bluetooth on näppärä tapa liittää lisälaitteita, ja NFC-toiminnolla voi nykyisin vaikkapa maksaa kaupassa. Jos kumpaakaan ei kuitenkaan aktiivisesti käytä – ainakaan lomalla – voi ne ottaa pois käytöstä helposti puhelimen asetuksista.

7. Ota matkaan varavirtalaite

Varavirtalaite on oiva apu, jos esimerkiksi reissussa ei ole mahdollisuuksia ladata akkua helposti muutoin. Varavirtalaitteet ladataan etukäteen.

 

Lähde: Elisa

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.