7 merkkiä siitä, että olet uudelle kumppanillesi vain laastari – liiallinen innokkuuskin voi paljastaa

Videolla kirjailija Heli Thoren kertoo kolme vinkkiä, joilla selviää eron aiheuttamista sydänsuruista.

Samalla kun vastikään eronnut etsii lohdutusta uudesta suhteesta, hän saattaa loukata laastarina käyttämänsä henkilön tunteita. Harva kuitenkaan myöntää olevansa toisen kanssa vain päästäkseen yli eksästään. Asian selvittämiseksi tarvitaankin hieman salapoliisitaitoja.

Toisinaan juuri pitkästä suhteesta eronnut ja vain laastarisuhdetta etsivä henkilö kertoo uudelle säädölleen, ettei etsi mitään seksiä ja hauskanpitoa vakavampaa. Moni ei kuitenkaan myönnä, että haluaa läheisyyttä vain lievittääkseen eron aiheuttamaa surua ja kaipuuta. Sehän voisi ajaa laastarin helposti pois.

Suhteen molempien osapuolien tulisi olla samoilla linjoilla siitä, mitä he yhteiseltä ajalta hakevat. Jos molemmat ovat huolettoman ilonpidon puolella, voi laastarisuhde olla varsin miellyttävä vaihtoehto. Mutta jos toinen haluaisi jotain enemmän, kannattaa laastarisuhde päättää ennen suurempia sydänsuruja.

Mistä sitten tunnistaa olevansa laastarisuhteessa? Men’s Health kysyi neljältä seksi- ja parisuhdeasiantuntijalta, jotka listasivat vaaranmerkkejä.

1. Hän ei ole ottanut opikseen aiemmasta suhteestaan

Jos uudella kumppanilla ei ole harmainta hajua, miksi hänen aiempi parisuhteensa on päättynyt, eikä hän osaa kertoa, mitä siitä oppi, kannattaisi hälytyskellojen soida.

On hyvä merkki, jos ihminen on pohtinut eronsa syitä ja itseään osallisena siihen. Mikäli prosessointi on vielä kesken, on hyvinkin mahdollista, että hän ei ole vielä päässyt irti entisestä kumppanistaan – ja että hänen selvästi kannattaisi kokeilla näitä niksejä.

Vaaranmerkkinä voi pitää myös sitä, jos ero ei tunnu vaikuttaneen ihmiseen mitenkään. Yleensä parisuhteen päättyminen tuo esille jotain tunteita, esimerkiksi vihaa tai helpotusta. Jos ero tuntuu olevan ihmiselle aivan se ja sama, hän ei luultavasti ole käsitellyt tunteitaan ja kokemustaan.

2. Hän pitää hommat huolettomina

Usein laastarisuhteiden ei ole tarkoitus olla pysyviä. Jos kumppani on etäinen eikä halua sitoutua, on mahdollista, että hänellä on takanaan kipeä ero, jonka jälkeen välitön sitoutuminen ei tunnu hyvältä.

Toisinaan ihmiset kertovat suoraan, etteivät halua suhteelta mitään vakavaa. Tätä halua tulee kunnioittaa. Toista ei tule painostaa yksiavioiseen suhteeseen. Jos ajatus kepeästä ilonpidosta ei innosta, kannattaa suhde lopettaa itseään säästääkseen.

3. Hän haluaa edetä todella nopeasti

Laastarisuhdetta etsivä voi toisaalta paljastaa itsensä myös haluamalla sitoutua erittäin hanakasti. Jo muutaman viikon kuluttua tapaamisesta orastava suhde voi tuntua vakavalta, kuin yhdessä oltaisiin oltu jo pidempään. Henkilö tuntuu tietävän tasan tarkkaan, mitä haluaa ja yrittää istuttaa rutiinejaan uuteen kumppaniinsa.

– Joskus se voi olla merkki, että hän ei ole tullut sinuiksi päättyneen parisuhteensa kanssa, ja hän haluaa vain pitää vanhaa show’ta pystyssä uusilla näyttelijöillä, seksuaaliterapeutti ja tietokirjailija Stephen Snyder luonnehtii Men’s Healthille.

Laastarisuhdetta kaipaava voi myös esitellä uusinta ”näyttelijäänsä” ystävilleen hieman liiankin innokkaasti ja hieman liian aikaisin.

4. Hän puhuu eksästään koko ajan

Jatkuva puhuminen entisestä kumppanista tai hänen tapaamisensa säännöllisesti voivat hyvin olla merkkejä siitä, että vanha suola janottaa.

Myös nykyisen kumppanin loputon vertaaminen entiseen – hyvässä tai pahassa – on todennäköisesti seurausta siitä, ettei henkilö ole päässyt yli eksästään.

Alituinen kilpailu eksää vastaan paitsi turhauttaa myös estää uuden parisuhteen rakentumista.

– Se estää teitä kahta tutustumasta toisiinne ja kirjoittamasta omaa tarinaanne, avioliitto- ja perheterapeutti Vienna Pharaon sanoo.

5. Hän ei suostu puhumaan eksästään ollenkaan

Toinen ääripää on, ettei henkilö suostu puhua pukahtamaan entisestä kumppanistaan. Suurin osa ihmisistä ei pidä eksistä keskustelemisesta uuden kumppanin kanssa. Mutta jos henkilö ei halua sanalla mainitakaan entistä kumppaniaan, se on melko varma merkki siitä, ettei hänestä olla päästy vielä yli. Näin etenkin jos uuden kumppanin tietää eronneen hiljattain.

6. Hän ei avaa sisintään

Parisuhteen alku on intohimon ja kutkuttavan tutustumisen aikaa. Uudesta tärkeästä ihmisestä, mahdollisesti elämän rakkaudesta, haluaa tietää kaiken. Jos uusi kumppani ei kuitenkaan avaudu tai hän vaikuttaa epävarmalta tai teennäiseltä eikä ollenkaan läsnäolevalta, on hyvin mahdollista, ettei hän halua kuin laastarisuhteen.

7. Hän lähettää ristiriitaisia viestejä

Laastarisuhteen tarkoitus on saada eronneen ihmisen ajatukset pois eksästään. Tämä voi helposti johtaa ristiriitaisiin viesteihin, kun yhtenä hetkenä ajatukset ovat onnistuneesti nykyhetkessä ja toisena taas vähemmän menestyksekkäästi menneisyydessä.

Ailahtelevainen käytös ja ristiriitaiset viestit voivatkin olla laastarisuhteen tunnusmerkkejä. Ainakin asia kannattaa ottaa puheeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja