Mieti näitä asioita, ennen kuin eroat pitkästä suhteesta

Ennen kun päättää laittaa lusikat jakoon, kannattaa todella miettiä, onko suhde vielä pelastamisen arvoinen.

Kaikissa suhteissa on ylä- ja alamäkiä. Joskus ero tuntuu ainoalta ratkaisulta, mutta tutkimusten mukaan avioeroja kadutaan todella paljon. Redbookmag.com -sivusto kokosi yhteen hyviä vinkkejä siitä, mitä asioita kannattaa tehdä ja miettiä ennen lopullista päätöstä.

Mieti, mitä haluat

Pitkässä suhteessa unohtaa joskus itsensä. Ennen kun voit korjata suhdettasi toiseen ihmiseen, täytyy olla sinut itsensä ja omien toiveidensa kanssa. Mieti ensin, mitä haluat kumppaniltasi, oli se sitten enemmän huomiota, yhteistä aikaa tai illanviettoja kahdestaan. Sen jälkeen mieti, toteutatko itse nämä toiveet kumppaniasi kohtaan. Suhteessa puolison käytös heijastuu takaisin päin.

Myönnä virheesi

Parisuhteen ollessa kriisissä usein syytetään vain toista, eikä muisteta, että itsessäkin on varmasti vikaa. Kun olet myöntänyt omat virheesi, ehkä puolisosikin rohkaistuu tekemään saman ja voitte käydä oikeasti rakentavan keskustelun parisuhteenne tilasta.

Lopeta olettamasta

Et voi lukea puolisosi ajatuksia. Kun suhde on karikolla, on helppoa tukeutua oletuksiin toisen tunteista – tai niiden puutteesta. Jos pyrit aktiivisesti olemaan ajattelematta, että tiedät asioita, joita ei ole sanottu ääneen, saatat huomata, että lakkaat luulemasta niiden olevan totuuksia. Kokeile miettiä negatiivisten olettamusten sijaan positiivisia. Saatat huomata, että käsityksesi suhteestanne paranee kummasti.

Paranna vanhat haavasi

Joskus suhteen ongelmat heijastuvat menneisyydestä. Pettänyt ex saattaa saada sinut mustasukkaiseksi ja voit luulla, että uskollisellakin puolisolla on vispilänkauppaa jonkun kanssa. Keskustele puolisosi kanssa, sillä hän ei välttämättä edes tiedä, mistä epävarmuutesi kumpuaa.

Älä yritä muuttaa puolisoasi

Kaikkein tärkein asia toimivassa pitkässä suhteessa on hyväksyä puolisosi sellaisena kuin hän on. Meissä kaikissa on vikoja. Sen sijaan, että keskittyisit muuttamaan puolisosi huonoja puolia, tee hänen kanssaan asioita, joissa hänen hyvät puolensa korostuvat

Tehkää asioita yhdessä

Yrittäkää ehtiä joka päivä tehdä jotain muutakin yhdessä kuin siivota tai tiskata. Esimerkiksi yhteisellä kävelylenkillä teillä on aikaa jutella päivän tapahtumista – mikä on toinen tärkeä asia siinä, jos haluatte löytää uudestaan yhteyden toisiinne. Muista myös, että rakkaus kumpuaa teoista, joiden myötä syttyy tunteita, ei toisin päin.

Mieti, millaista eroaminen olisi oikeasti

Käytä kunnolla aikaa siihen, että kuvittelet millaista elämäsi olisi ilman puolisoasi. Jos rakkaus on todella kadonnut tai suhde on huono tai jopa väkivaltainen ja epätasa-arvoinen, silloin siitä on syytä lähteä. Älä kuitenkaan koskaan uhkaile erolla, jos et todella tarkoita sitä. Parisuhteessa luottamus on tärkein elementti ja se horjuu pahasti, jos suhteen osapuolet ovat jatkuvasti epävarmoja siitä jatkuuko suhde vai ei.

 

Lähde: Redbookmag

Lue myös:

    Uusimmat