Kannattaako eron jälkeen harrastaa seksiä vielä viimeisen kerran? Asiantuntija kertoo, onko eroseksi koskaan hyvä idea

Moni pohtii, kannattaisiko parisuhteen loppu sinetöidä vielä makuuhuoneen puolella. Asiantuntija kertoo, onko eroseksissä mitään järkeä.

Ajatuksen tasolla eroseksi voi olla kuumaa jä jännittävää. Käytännössä seksi vastaeronneiden välillä voi kuitenkin mutkistaa asioita huomattavasti.

Health-sivustolla huomautetaan, että jos toinen osapuolista on jätetty, hän saattaa toivoa, että seksi exän kanssa saisi tämän harkitsemaan suhdetta uudelleen. Sivuston haastatteleman seksiterapeutti Holly Richmondin mukaan eroseksi ei kuitenkaan pelasta parisuhdetta. Ja jos pelastaakin, vaikutus kestää vain muutaman viikon.

Voiko eroseksi siis olla koskaan hyvä idea? Health otti asiasta selvää ja kysyi asiantuntijoiden mielipiteitä.

Miksi eroseksiä halutaan?

Eroseksin motiivit voivat vaihdella.

– Seksi viimeisen kerran voi olla parisuhteessa olleen kaiken hyvän juhlistamista, Richmond toteaa.

Asiantuntija huomauttaa, että koska parisuhteet päättyvät yleensä tunneperäisistä syistä, eivät seksuaalisista, viimeisessä seksikerrassa voi olla kyse parin viimeisestä yhteydestä johonkin sellaiseen, joka oli todella mahtavaa sen ajan, kun yhdessäoloa kesti.

Jos molemmat osapuolet ymmärtävät syyt, joiden vuoksi he eivät voi olla yhdessä, ja ovat sujut eron kanssa, seksissä voi tosiaan olla kyse vain yhteyden kokemisesta viimeisen kerran, Richmond toteaa. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi toisen osapuolen muutto toiseen kaupunkiin tai toisen lapsihaaveet, joissa toinen ei halua olla mukana.

– Se on kuin sanoisi: "Tämä ei vain toimi, mutta minä todella rakastan sinua."

"Usein se olo ei kestä"

Toisaalta, jos toinen osapuolista ei halua parisuhteen päättyvän, hän saattaa haluta seksiä osoittaakseen, miksei ero kannata. Silloin tilanne voi muuttua hankalaksi.

Kun toinen osapuoli ei kykene päästämään irti, ja toinen puolestaan sanoisi hyvästit helpostikin, eroseksi voi pitkittää yhteenpaluusta haaveilevan toipumista. Vaikka seksi saa olon tuntumaan hetkellisesti hyvältä, loppujen lopuksi olo voi tuntua hämmentyneemmältä kuin aiemmin. Erokipuiluun voi lisäksi sekoittua seksin jälkeen häpeää tai käytetyksi tulemisen tunnetta.

– Siinä hetkessä voi tuntua hyvältä, mutta usein se olo ei kestä, varoittaa seksiterapeutti Rachel Needle.

Onko eroseksi siis koskaan hyvä idea?

Kun parisuhde on päättynyt täydessä yhteisymmärryksessä, seksi viimeisen kerran voi olla kaunis ja yhdistävä lopetus parisuhteelle, kiteyttää Richmond. Eroseksi voi siis olla jopa hyvä idea, jos molemmat osapuolet ovat tosiaan yhteistuumin päättäneet erosta.

Mikä sitten ei ole hyvä idea? Se, että harrastat seksiä siksi, että yrität voittaa kumppanisi takaisin. Eron hyväksyminen vie aikaa, ja tuskan turruttaminen seksillä pitkittää prosessia, seksiterapeutti varoittaa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja