Etkö pääse yli ex-kumppanistasi? Kokeile näitä vinkkejä!

Ero on usein kova paikka, ja siitä yli pääseminen voi vaatia paljonkin aikaa.

Jokaisella on omat tapansa käsitellä vaikeita asioita, mutta nämä vinkit voivat auttaa pääsemään eksästä yli.

Anna tunteille aikaa

Rakkauden saamiseen ja antamiseen jää helposti koukkuun. Journal of Positive Psychology -julkaisun mukaan eron jälkeen kestää noin 11 viikkoa nähdä parisuhde taas hyvässä valossa.

Tunteet kannattaakin päästää pintaan. Jos tunteita yrittää peitellä, joutuu niitä käsittelemään myöhemmin. Tämä voi tuntua aluksi hankalalta, mutta eron käsittelemisen jälkeen tuntuu huomattavasti paremmalta.

Koita olla ajattelematta eksääsi

Usein sanotaan, että eksää pitäisi yrittää olla ajattelematta. Kyseessä on kuitenkin psykologinen efekti: jos jotain asiaa yrittää olla väkisin ajattelematta, alkaa väkisinkin ajattella asiaa.

Kun on käynyt läpi eron, ystävät neuvovat yleensä olla ajattelematta eksää. Tällaiset neuvot toimivat kuitenkin usein päinvastoin. Hyvä neuvo onkin keksiä muuta ajateltavaa.

Tee itsellesi mieleisiä asioita

Suhteeseen kuuluneet rutiinit ja tavat kannattaa koittaa korvata itselleen mieleisellä tekemisellä. Tee asioita joista pidät, aloita uusi harrastus ja tutustu uusiin ihmisiin. Näin erosta toipuminen voi olla huomattavasti helpompaa.

Tunnista asiat, jotka estävät sinua päästämästä irti

Moni tekee asioita, jotka saavat ajatukset kohdistumaan eksään, täysin ajattelematta. Esimerkiksi surullisten kappaleiden kuunteleminen voi tuoda entisen kumppanin helposti mieleen. Parisuhteesta tutuissa paikoissa käyminen on myös yleinen ongelma, jolloin yhteisiä hetkiä alkaa muistella.

Kyseinen toiminta on hyväksi lyhyen aikaa, mutta jos siitä tulee jatkuvaa, eksästä ylitse pääseminen voi muuttua hyvinkin hankalaksi.

Eksää voi rakastaa vielä eron jälkeenkin

Rakkautta ei voi sanoa huonoksi asiaksi. Yksipuolinen rakkaus kannattaa kuitenkin tunnistaa, sillä se ei aja parisuhdetta eteenpäin.

Jossain vaiheessa saattaa huomata, että rakastaa vieläkin toista. Tällaisessa tunteessa ei ole mitään väärää, mutta kannattaa muistaa, että ei odota saavansa samaa rakkautta toiselta takaisin. Jos todellakin rakastat eksääsi, päästä irti.

Muista kuitenkin rakastaa myös itseäsi

Kaiken edellisen voidaan sanoa kulminoituvan tähän ohjeeseen. Suhteen lopettaminen voi tuntua itsekkäältä, mutta loppuen lopuksi sinun täytyy ajatella omaa hyvinvointiasi. Muista, että ansaitset parempaa.

Aluksi voi olla hankalaa päästä irti negatiivisista ajatuksista ja itsensä syyllistämisestä, mutta oman hyvinvointisi hyväksyminen auttaa hetkessä.

Mitä erosta voi oppia? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat