Mainos

Miksi miehelle on myrkkyä kuulla mitään naisen eksästä? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi miehelle on myrkkyä kuulla mitään naisen eksästä? Itse suhtaudun miehen eksään ehkä hieman uteliaasti. En tietenkään halua kuulla hänestä joka päivä, mutta esim. etenkin suhteen alussa tuntuu, että eksän mainitseminen käytännön syistä on ikään kuin tabu. Vaikka mies itse on kysynyt asiasta, niin seuraavana päivänä valittaa, että puhun eksästä liikaa.

Minulla ei ole tunteita eksään ja erosta on vuosi aikaa. En mielestäni puhu hänestä usein, enkä ajattele koko asiaa. Aikaisemmin myös toinen mies on lopettanut suhteen, koska puhuin hänen mielestään ”liikaa eksästä”. Mikä siinä on niin kamalaa kuultavaa? Miksi on niin yleistä, että mies ei hyväksy, että naisella on menneisyyttä, eikä halua edes kysyttäessä puhua omista ex-kumppaneista?" kysyy nimimerkki Lilja.

Näin miesraati vastasi

"Kaikilla on menneisyytensä, niihin saattaa liittyä hyviä tai huonoja muistoja. Miehiä ei yleensä (ainakaan itseäni) kiinnosta kuulla eksistä, muuta kuin ehkä lukumäärä, itseäni ei liiemmin kiinnosta sekään tieto. Ehkä miehelläsi on näitä huonoja kokemuksia, jotka heräävät henkiin, kun otat esiin eksäsi ehkä jopa ”huomaamattasi”. Parempi haudata menneet ja keskittyä tulevaan."
– 38, avioliitossa

"Tilanne kuulostaa siltä, että kyseisillä miehillä on huono itsetunto. Heitä harmittaa, kun toinen (vaikka entinen) potentiaalinen reviirinhaltija edes mainitaan. He ovat mielestään nyt asemassa, jossa ei ole uhkatekijöitä 'valloituksensa' suhteen. Kannattaa antaa vaan olla, eikä vaivata turhaan tällä mieltä."
– 55, naimisissa

​​​​​​​

"Joillekin miehille naisen eksästä kuuleminen on varmasti myrkkyä, kyllä, mutta monet ovat varmasti itseni kaltaisia: eivät eksät mikään tabu ole, entiset parisuhteet ovat osa elettyä elämää ja jos aihe tulee puheeksi luontevasti ja hyvästä syystä, niin mikäs siinä. Jos nykyisessä suhteessa on kaikki hyvin, niin tärkeintä on kuitenkin se, että se nykyinen suhde on nyt ja eksät ovat mennyttä. En ole ihmisen kanssa suhteessa siksi, että voisin puhua entisistä parisuhteistani. Kyllä sitä riittää paljon muutakin puhuttavaa."
– 35, sinkku

"Mies haluaa olla lauman johtaja ja kukkulan kuningas. Kukaan ei tyydy kakkossijaan, mistä asemasta esimerkiksi kumppanin exät ikävästi muistuttavat. Naisen entisten kumppanien muistelu viestii miehelle, että hän sai kisassa hopeaa. Muut ehtivät ensin. Fiksu nainen kääntää tämän siten, että muut olivat karsinnoissa ja finaaliin pääsi ainoastaan nykyinen kumppani."
​​​​​​​– Herra 47, naimissa   

"Väittäisin, että mies joka ensin kysyy naisen exästä ja sitten valittaa asiasta seuraavana päivänä omaa huonon itsetunnon. Hän ei kykene käsittelemään asiaa, vaan sortuu syyttämään toista, koska se on hänelle helpompaa. Meillä kaikilla on menneisyytemme niin hyvässä kuin pahassa ja niistä puhuminen kuuluu sopivissa määrin elämään."
​​​​​​​– 35, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.