Mainos

7. Lapsuudenkodin moderni muutos

Kohde: Ratamestarinkatu 13 A 13 00520 Helsinki (Kerrostalo 3h+k 81,5 m2)
Budjetti:5000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 185 000 € -190 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 220 000 €
Myyty

Minna-Kaisa ja Arno ovat haikein mielin luopumassa Minna-Kaisan lapsuudenkodista. Stailaamalla kodista saadaan kenties lapsuuden muistot häivytettyä ja Minna-Kaisan olisi helpompi luovuttaa asunto uudelle omistajalle. Apuna tällä kertaa Iisa, Jouni ja Katja.

Kuvassa keittiö ennen muutosta.

Katja ihastui "retro-mummolaan", jossa vallitsi alkuperäinen 1970-luvun tunnelma. Hänen suunnitelmassa oli pitäydytty retro-hengessä raikastaen kuitenkin yleisilmettä. Jouni ihastui myös asunnon alkuperäiseen tunnelmaan, mutta uudistaisi kyllä muun muassa seinäpintaa. Iisa erottui muista suunnittelijoista hankkiutumalla eroon 70-luvun tunnelmasta ja uusimalla keittiön kokonaan. Minna-Kaisa ja Arno valitsivat radikaaleimman eli Iisan suunnitelman.

Asunto tyhjennettiin kokonaan huonekaluista ja sisustettiin uudelleen lainakalusteilla. Iisa käytti sisustuksessa valkoisen, ruskean ja sinisen sävyjä. Sisustuksen tyyli oli ylellinen ja tyylikäs. Glamouria saatiin 70-luvun taloon muun muassa silkkiverhoilla, laadukkailla matoilla ja itämaishenkisillä valaisimilla.

Muutostyöt aloitettiin keittiöstä, jossa kaapistojen rungot ja ovet olivat huonossa kunnossa. Lisäksi keittiön ja ruokailutilan väliin asennettu lokerikko pimensi tilan. Keittiö uusittiin kokonaan tyylikkäällä, korkeakiiltovalkoisella Isku-keittiöiden mallilla. Lämpöä toivat tummat laminaattityötasot.

Seuraavaksi revittiin seinistä tapetit. Pinnat pestiin Tikkurilan Maalipesulla, tasoitus Presto LG karkealla kevyttasoitteella sekä Presto LF kevyttasoite, hieno. Seiniin Tikkurilan Harmony sisustusmaali F497 sekä tehostevärinä vaaleanruskea J468. Pattereihin Tikkurilan Otex tartuntapohjamaali, päälle puolihimmeä Maalarin valkolakka. Katot maalattiin Tikkurilan himmeänvalkoisella Sirolla.

Keittiön klassisen kaunis ruokailuryhmä löytyi Ikeasta, samoin valaisin ja ylellisyyden tuntua tuova orienttikuvioinen matto. Verhot teetettiin Les Tissus Colbert´ssä, sieltä oli myös tason puinen vekkivalaisin. Lasinen rekvisiitta löytyi Iittalan mallistosta. Ruokailutilan maalaus samoin kuin muun huoneistossa käytetty taide on taiteilija Elvi Rangellin pensselistä.

Kuvassa kylpyhuone ennen stailausta.

Kylpyhuone ja wc raikastettiin valkoisella. Pohjalle Tikkurilan Repco siveltävä huoltomaali, pintaan puolihimmeä Luja. Yksi kylpyhuoneen seinistä rimoitettiin tummalla puulla, joka toi mukavan kontrastin.

Olohuonetta modernisoitiin maitokahvin värisellä Christian-sohvalla sekä beige-valkoraitaisilla medaljonkituoleilla, Don Goffosta. Niitä täydentävät kauniisti tummapuiset sohvapöytä ja tarjotinpöytä sekä muhkeat itämaishenkiset pöytävalaisimet, kolmijalkavalaisin sekä punasävyinen matto, Don Goffosta. Raikkaan valkoinen rahi oli lainassa Ikeasta. Ylellinen silkkiverho löytyi Les Tissus Colbert’sta.

Käytävän ja eteisen sekä makuuhuoneiden pikkumatot olivat Stockmannilta. Makuuhuoneen ja työhuoneet matot Don Goffosta. Työhuoneen klassinen kirjoituspöytä sekä hyllykkö olivat Ikeasta, vekkivalaisimet ja siirtomaahenkinen nahkainen tuoli Don Goffosta. Verho Les Tissus Colbert.

Makuuhuoneen sänky ja vuodevaatteet olivat Ikeasta, yöpöydät Stockmannilta, punasävyiset vekkivalaisimet ja sängyn päädyn jakkara Don Goffosta, verho Les Tissus Colbert.

Eteisen tumman purppuran punainen tuoli Stockmannilta, siro sivupöytä Don Goffosta. Kylpyhuoneen jakkara Ikeasta, samoin suihkuverhot ja muut tekstiilit. Wc:n muu sisustus Stockmannilta.

Raikas ja täysin uudistunut asunto herätti kiinnostusta erilaisena asuntona Pasilassa.

(PPR 18.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.