7.4.2003 Jyväsalaatti ja valkosipuli-sitruunamarinoitu broileri

3 dl keitettyjä rikottuja vehnäsuurimoita
1 punasipuli
1 rkl öljyä
170 g herkkusieniä (1 pkt)
150 g pakastepinaattia tai 100 g tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
muskottia

1. Keitä vehnäsuurimot pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi.
3. Kuullota pannussa tilkassa öljyä sipulia ja sieniä. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskotilla. Sekoita pinaatti joukkoon ja kuumenna hetki.
4. Lisää sekaan vielä vehnät. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

Valkosipuli-sitruunamarinoitu broileri

4 broilerin rintafileetä

3 rkl sitruunan mehua
(1 tl sitruunan raastettua kuorta)
4-6 valkosipulin kynttä
2 rkl vettä
3 rkl öljyä
2 tl rakuunaa
2 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria

hieman suolaa paistopintaan

1/2-1 dl vettä
1 dl kasvirasvasekoitetta (kolesteroliton) esim. Flora Fraichea
3 kevätsipulin vartta

Pese ja raasta sitruuna. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerinfileet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja heiluttele sitä niin, että marinadi tarttuu kaikkialle broileriin. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua muutamasta tunnista vuorokauteen.

Ota fileet pois pussista. Säästä marinadi. Kuivaa fileet talouspaperilla ja ruskista kuumalla paistinpannulla molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla. Kaada marinadi pannuun ja lisää myös vesi. Nosta kansi päälle ja anna broilerin kypsyä miedolla lämmöllä hautuen noin 10-15 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kasvirasvasekoite ja runsaasti hienonnettua kevätsipulia. Kiehauta.


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Jyväsalaatti, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,68 MJ / 160 kcal
Prot. 6 g, hh 26 g, ra. 4 g

Valkosipuli-sitruunamarinoitu broileri, 100 g
Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,6 MJ / 144 kcal
Prot. 13 g, hh 2 g, ra. 10 g

Lue myös:

    Uusimmat