3 dl keitettyjä rikottuja vehnäsuurimoita
1 punasipuli
1 rkl öljyä
170 g herkkusieniä (1 pkt)
150 g pakastepinaattia tai 100 g tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
muskottia
1. Keitä vehnäsuurimot pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä. Huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi.
3. Kuullota pannussa tilkassa öljyä sipulia ja sieniä. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskotilla. Sekoita pinaatti joukkoon ja kuumenna hetki.
4. Lisää sekaan vielä vehnät. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
Valkosipuli-sitruunamarinoitu broileri
4 broilerin rintafileetä
3 rkl sitruunan mehua
(1 tl sitruunan raastettua kuorta)
4-6 valkosipulin kynttä
2 rkl vettä
3 rkl öljyä
2 tl rakuunaa
2 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria