600 miljoonalla vuodessa köyhtynyt muotiala kavahtaa liikkumisrajoituksia – Sami Sykkö: "Jos me nyt annamme kauppojen kuolla..."

7:11
Sami Sykkö lataa suorat sanat liikkumisrajoituksista Uutisaamussa!

Fashion Finlandin liiketoiminnan johtaja Sami Sykkö otti Uutisaamussa vahvasti kantaa hallituksen suunnittelemiin liikkumisrajoituksiin. 

Suomalaisen muotialan yhteisö Fashion Finland kritisoi keskiviikkona hallituksen suunnittelemia liikkumisrajoituksia. Muotialan mielestä rajoitukset iskisivät eniten erikoisliikkeisiin.

Uutisaamussa torstaina vieraillut Fashion Finlandin toimitusjohtaja, muotitoimittaja Sami Sykkö, peräänkuuluttaa, että liikkumisrajoitukset tulisi olla viimeinen keino koronaviruksen torjumisessa.

– Olemme skeptisiä liikkumisrajoitusten hyödyistä ja siitä, missä vaiheessa ne tulisi ottaa käyttöön, Sykkö toteaa.

Koronapandemia on nakertanut muotialan liikevaihtoa, sillä myynti supistui lähes 600 miljoonaa euroa viime vuonna.

– Näyttää siltä, että näitä rajoituksia pusketaan kovasti läpi. Päättäjien tulee päättää kauppojen sulkemisesta ja muotikaupoille tulee maksaa korvaukset. Muotiala saa samanlaiset korvaukset kuin ravintola-ala, Sykkö tykittää.

Muotikaupoissa ei jonoteta

Sykkö huomautti keskustelussa, että asiointi muotiliikkeissä on ollut turvallista pandemian aikana. Liikkeissä on pystytty huomioimaan terveysturvallisuus.

– En ole vuoteen nähnyt sellaista muotikauppaa, jossa ihmiset seisoisivat jonossa tai olisi ongelmia turvavälien kanssa.

Kokenut muotitoimittaja pelkääkin suomalaisten suuntaavan vaateostoksille ulkomaalaisiin verkkokauppoihin.

– Jos me nyt annamme kauppojen kuolla, niin kyllähän se raha jonnekin menee. Toivon suomalaisten vierailevan suomalaisissa muotikaupoissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja