6 Muistisääntöä: Näin järjestät syksyiset pihatalkoot

Syksyllä pihalla riittää tehtävää, sillä lehdet pitää haravoida, puutarhahuonekalut kantaa varastoon ja pihalle hankkia pakkasen kestäviä kasveja.

Sen sijaan että ahertaisit yksinäsi, mitäpä jos pistäisit pihapiirin, naapureiden tai taloyhtiön väen kanssa pystyyn vanhat kunnon pihatalkoot. Tässä muistisäännöt onnistuneiden syystalkoiden järjestämiseksi:

1. Älä pakota ja painosta

Pidä mielessä, että kaikki eivät koskaan halua talkoisiin osallistua. Painostamisen ja pakottamisen sijaan houkuttele ihmisiä yhteishengellä, hauskanpidolla ja sillä tosiasialla, että kaikki hyötyvät kun yhteisesti käytettävä piha on hyvässä kunnossa.

2. Informoi ihmisiä jo hyvissä ajoin

Koska jokaisella on tarpeeksi kiireitä ja menoja muutenkin, tulee ihmisiä informoida pihatalkoista reilusti etukäteen. Kysele kiinnostuksesta osallistua jo hyvissä ajoin, jotta ihmisillä on mahdollisuus varata talkoille aikaa kalenteristaan.

3. Etsi työkalut valmiiksi

Kun talkoot alkavat, tulisi kaiken olla valmista talkootöitä varten. Kaiva siis tarvittavat haravat, kottikärryt, roskasäkit, lapiot ja muut välineet esille jo hyvissä ajoin, niin ettei talkooaikaa tule hukattua tavaroiden etsiskelyyn.

4. Luo tunnelmaa musiikilla

Mikäli mahdollista, hanki pihalle välineet musiikin kuutelua varten. Energinen musiikki luo tunnelmaa ja saa ihmiset hyvälle tuulelle.

5. Hanki tarjoiluja - takaat tyytyväisyyden

Pihatalkoiden onnistumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että saatavilla on syötävää ja juotavaa. Organisoi ruokatarjoilut siis niin, että kaikille riittää niistä tarpeeksi - myös viime hetkellä ilmaantuville yllätystalkoolaisille. Pidä huoli että ihmiset tietävät jo etukäteen, ettei heidän tarvitse ahertaa tyhjin vatsoin ja kuivin suin.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat