6.4 Ahvenanmaan pannukakku ja rusinasoppa

Ahvenanmaan pannukakku

  • 3 dl valmista riisi- tai mannapuuroa
  • 8 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 -2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia

Sekoita kulhossa maito, jauhot, kananmunat sekä mausteet. Anna turvota 30 minuuttia ja sekoita joukkoon puuro. Kaada seos pellille tai uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja kunnes pannukakun pinta on kauniin kullan ruskea.

Rusinasoppa

  • 1 l vettä
  • 300 g rusinoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä

Laita rusinat ja luumut kiehumaan veteen, jossa on mukana kanelitanko ja sokeri. Anna kiehua kunnes rusinat ja luumut ovat pehmeän pulleita. Sekoita soppaan vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Poista kanelitanko. Kaada valmis soppa tarjoilukulhoon ja ripottele päälle sokeria kuorettumisen estämiseksi.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat