6.2.2003 Itämainen keittiö valloittaa kotikeittiöt

Itämaisen ohuiksi pilkottuja kasviksia
Itämaisen ohuiksi pilkottuja kasviksiaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 11.02.2003 09:49

Itämainen keittiö on vallannut Suomea vajaan parinkymmenen vuoden aikana. Ensin teki valloituksen kiinalainen keittiö, sitten thai- ja intilainen ja japanilainen ja pikkuhiljaa myös muut itämaiset; vietnamilainen, indonesialainen, singaporelainen jne. Monenlaisia itämaisia ravintoloita löytyy runsaasti Helsingistä, mutta myös muualta Suomesta. Itämainen ruoka on siirtynyt myös kotikeittiöön. 80-luvun lopulla raaka-aineita, lähinnä maustetahnoja, kastikkeita jne sai ainoastaan etnisistä kaupoista sekä pikkuhiljaa myös hyvin varustetuista elintarvikkeliikkeistä. Nykyään pienempienkin kauppojen valikoimista löytyy useampia tuotteita: pakasteena mm. valmisaterioita ja wokkivihanneksia, säilykkeinä kastikkeita ja tahnoja, jauheina lihaa ja kypsennystä vaille valmiita aterioita sekä maustesekoituksia. Kookosmaitoa/kermaa saa kahdenkokoisissa purkeissa ja toisinaan myös jauheena.

Itämaisesti maustettua valmiiksi suikaloitua lihaa (possu, nauta, broileri ja kalkkuna) on tarjolla jo monen laista helpottamaan ruuanvalmistusta. Chili, inkivääri ja limetti löytyvät useimpien kauppojen valikoimissa. Lisää tarjontaa toivoisi kotimaisessa vihannesvalikoimissa eli esim. paksoita ja muita vihreitä nopeasti kypsyviä kasviksia.

- Toim. Kati Nappa

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle