6.2.2002 Haukimurekepihvit jogurttikastikkeella

½ kg hauen tai muun kalan fileetä
1 dl pakasteherneitä
1 dl silputtua kevätsipulia tai ruohosipulia
1 dl paprikakuutioita tai 1 dl pinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
viispippuria
1 muna tai 2 valkuaista
(1-2 rkl makeaa chilikastiketta)

1. Kaikkien aineiden on hyvä olla kylmiä, kun valmistat kalamureketaikinaa.
2. Silppua kevätsipuli ja paprika. Paprikan asemesta voit käyttää tomaattikuutioita (ei siemeniä) tai pinaattia.
3. Paloittele haukifilee parin sentin kuutioiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Hienonna kala. Lisää joukkoon paloiteltu valkosipuli, jäiset herneet, muna ja mausteet ja surauta tasaiseksi. Sekoita kevätsipuli ja paprikakuutiot tai pinaatti massan joukkoon. Jos pinaatti löysyttää mureketaikina, lisää joukkoon 1-2 tl perunajauhoja.
4. Murekemassa voi odottaa jääkaapissa muutaman tunnin ennen paistamista.
5. Ota ruokalusikalla isohko nokare massaa ja painele se lusikalla tai vedellä kostutetuilla käsin pihviksi. Paista pihvit öljyllä sipaistulla pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoa lisukkeeksi keitettyjä perunoita ja kasviksia ja jogurttikastiketta. Kalapihvit maistuvat kylmänäkin voileivän päällä.

Jogurttikastike

1-2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 rkl sitruunamehua
½ - 2 rkl makeaa chilikastiketta

Sekoita aineet keskenään ja tarjoa kylmänä.

Lue myös:

    Uusimmat