5 ihanaa vinkkiä: Näin tuot pääsiäisen helposti sisustukseen

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Mikset siis sisustaisi asuntoasi pääsiäiskuntoon jo hyvissä ajoin.

Näillä näppärillä sisustusvinkeillä tuot pääsiäisen tunnelman kotiisi helposti.

1. Keltainen on pääsiäisen kuningasväri

Mikäli kotisi on vielä talven jäljiltä tummien värien peitossa, pääsiäisen alla on mitä mainioin hetki vaihtaa kodin sävymaailmaa keväisemmäksi. Pirteä keltainen tuo asuntoosi valoa, eloa ja energiaa helposti. Koska keltainen on värinä voimakas, riittää että käytät sitä sisustuksessa pieniä määriä siellä täällä. Helpoin tapaa uudistaa vanhaa sisustusta edullisesti ja nopeasti on vaihtaa kodin tekstiilit. Päivitä asuntoosi siis keltaiset sohvatyynyt, päiväpeitto tai pöytäliina. Keltaiset kukat ovat kenties pieni elementti, mutta tuovat tunnelmaa asuntoon sitäkin enemmän.

2. Koristemunia kaikkialla

Lasten päiväkodissa askartelevat pääsiäismunat sopivat myös sisustuselementiksi. Päästä mielikuvituksesi valoilleen ja maalaa ja koristele keitettyjä kananmunia mieleisilläsi väreillä ja kuvioilla. Asettele munia sitten koristeiksi ympäri asuntoa. Kokoa värikkäitä koristemunia esille esimerkiksi kauniiseen jalalliseen kakkuvatiin tai mariskooliin.Väreiksi koristemuniin sopivat erityisesti keltainen, turkoosi, pinkki, vaaleanliila ja limenvihreä.

3. Pajunkissat pöytäkoristeena

Pajunkissat sopivat virpomisen lisäksi käytettäväksi myös pääsiäispöydän kruunaavana pöytäkoristeena tai sisustuksen viimeistelevänä elementtinä leikkokukkien tapaan. Aseta pajunkissat kauniiseen vaasiin tai pulloon ja koristele ne mieleiseksesi. Voit asettaa pajunkissoihin roikkumaan kaupasta ostettuja pääsiäiskoristeita tai askarrella koristeet itse. Kokeile vaihteeksi ripustaa pajunkissoihin esimerkiksi kevyitä kaulanauhoja tai riippuvia korvakoruja, näin saat pajunkissa-asetelmasta elegantimman version. Voit asetella pajunkissojen sekaan maljakkoon myös leikkokukkia. Erinomaisesti pajunkissojen kanssa yhteen sopivat esimerkiksi tulppaanit. Pajunkissat sopivat minimalistin pääsiäispöytään koristeeksi myös sellaisenaan. Jätä tällöin pois pääsiäiskoristeet ja aseta pajunkissat tyylikkäisiin kukkavaaseihin, joko yhtenä korkeana,- tai useampana matalana asetelmana.

4. Rairuoho rohkeasti esille

Rairuoho on pääsiäisen perinne. Mutta mitäpä jos tällä kertaa sijoittaisit rairuohon sen ansaitsemaan asemaan. Kasvata rairuoho tänä vuonna kauniiseen astiaan, josta sitä kelpaa ihastella. Osta kirpputorilta tai kaiva astiakaapistasi esiin kaunis, lasinen tarjoiluastia, sokerikulho tai lautanen johon laitat rairuohon kasvamaan. Voit kasvattaa rairuohon myös pieneen, värikkääseen metalliämpäriin, viinilasiin tai suosikkikahvikuppiisi. Näin rairuoho ei ole vain pakollinen pääsiäistraditio, vaan siitä tulee myös osa kodin sisustusta.

5. Linnut ovat pop

Tiesitkö että linnut kodinsisustuksessa ovat yksi tämän kevään suurimmista sisustustrendeistä? Nyt voit siis hankkia kotiisi myös pääsiäisteemaan sopivat kanakuvioiset keittiön verhot tai tipuja tulvivan pöytäliinan. Eikä sinun tarvitse arkailla jokavuotisten pääsiäistipukoristeiden esillepanon kanssa, sillä tänä pääsiäisenä tipu on poikkeuksellisesti myös muodikas sisustuselementti.

(MTV3)


Katso kilpailu:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja