Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

5.8.2004 Karstula

Julkaistu 05.08.2004 09:17

(ohjeet seitsemälle)

Soppamies KarstulassaSoppamies KarstulassaMTV Interactive Oy

Kalkkunatournedos ja loppukesän juureksia

  • 2 kalkkunan rintaa (noin 1,4 kg)
  • 200 g pekonia
  • 200 g varsiselleriä
  • 200 g lanttua
  • 200 g naurista
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 dl valkoviiniä
  • yhden sitruunan kuori
  • 3 rkl rakuunaa
  • 7 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia

Kalkkunatournedos

Leikkaa kalkkuna annospaloihin ja kääri pekoni pihvien ympärille. Sido kiinni pellavalangalla ja paista pihvien pinta pannulla kauniin ruskeaksi. Laita jokaisen pihvin päälle noin teelusikallinen Dijon-sinappia.

Pilko juurekset tasakokoisiin paloihin. Laita kaikki juurekset uunivuokaan ja mausta sitruunan kuorella, oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla. Paista uunissa 225° asteessa ylälämmössä noin 45 minuuttia sekoittaen välillä. Laita kalkkunapihvit mukaan vuokaan noin 10 minuutiksi, kun juurekset ovat lähes valmiita. Kaada vuoasta paistolientä kattilaan ja sekoita siihen pilkottua rakuunaa, Dijon-sinappia sekä oliiviöljyä.

Soppamies Karstulassa, Katja ja Harri

Suklaamoussea ja vadelmia

  • 4 keltuaista
  • 120 g sokerilientä
  • 300 g tummaa suklaata
  • 1/2 l kermaa

suklaa-mansikka jälkkäri

Keitä ensin sokeriliemi, puolet vettä ja puolet sokeria. Yhdistä keltuaiset ja sokeriliemi. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes massa on kypsää (82 asteista). Sekoita massaan sulatettu suklaa ja lopuksi hieman jäähtyneeseen seokseen kermavaahtoa. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Voit hyvin valmistaa moussen jo edellisenä päivänä.

  • 500 g vadelmia
  • 200 g sokeria
  • 1 kokonainen liivate

Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Siivilöi siemenet pois. Valmista hyytelö yhdestä desilitrasta vadelmakastiketta lisäämällä yksi liivatelehti. Tarjoile moussen kanssa vadelmakastiketta ja pilkottua vadelmahyytelöä sekä koristeena kokonaisia vadelmia.

Soppamies ja Triumph

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat ollaViikkohoroskooppi
Kalkkunatournedos
Soppamies Karstulassa, Katja ja Harri
MTV Interactive oy
suklaa-mansikka jälkkäri
mTv interactive oy
Soppamies ja Triumph
MTV Interactive Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"

  • 10:43
    Jouluruoka

    Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

  • 08:09
    Jouluruoka

    Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"

  • 06:44
    Vatsavaivat

    Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat olla