5.3. Vuokaruoka-kisan voittajaresepti

Ranskalainen broilerivuoka

  • 6 ohutta broilerin rintafileetä
  • 1 pkt pekonia
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • ruokaöljyä paistamiseen

Mausta rintafileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ruskista rintafileet molemmin puolin. Nosta fileet syvään uunivuokaan tai -pataan. Pyöräytä pannun kautta kokonaiset herkkusienet ja lohkotut sipulit sekä viipaloidut valkosipulinkynnet ja lisää ne myös vuokaan. Laita viilenneelle pannulle suikaloitu pekoni ja anna paista se rapeaksi kuumenevalla pannulla. Kaada pekonisuikaleet vuokaan. Huuhtele pannu kanaliemellä ja kaada liemi mukaan. Lisää myös punaviini ja mausteet. Hauduta ruokaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Uuniriisi

  • 3 dl riisiä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 6-7 dl kasvislientä
  • tilkka öljyä

Voitele pieni uunivuoka. Sekoita mausteet riisin joukkoon ja kaada uunivuokaan. Lisää kasvisliemi. Nosta vuoka kanavuoan kanssa samaan uuniin ja kypsennä kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi on silloin vielä kovaa, lisää nestettä ja jatka kypsentämistä vielä hetki.

Resepti: Harri Piirainen, Imatra

Lue myös:

    Uusimmat