Mainos

31-vuotiaan naisen oireet tulkittiin pahasti väärin – turvotuksen syy paljastui lopulta: "Liian monet uskovat, että tämä on vain yli 50-vuotiaiden syöpä"

Nuori nainen kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen siitä, ettei jättänyt vatsaoireita huomioimatta. Poikkeava turvotus paljastui kolmannen asteen syöväksi, joka oli ehtinyt jo levitä hänen imusolmukkeisiinsa. 

Sherie Hagger kertoo olleensa täysin terve 31-vuotias, kunnes hän alkoi yhtäkkiä kärsiä epätavallisista oireista, kuten turvotuksesta ja vatsakivusta. Jo pelkkä veden juominen teki hänen olonsa sairaaksi. 

– Näytin siltä kuin olisin ollut raskaana, vaikka en taatusti ollut. Tein kaikkeni yrittääkseni helpottaa turvotusta; join piparminttuteetä ja pidin kuumavesipulloja vatsan päällä. Lopetin jopa gluteenin ja maitotuotteiden syömisen, mutta mikään ei auttanut, Hagger kertoo.

Vatsakipujen lisäksi nainen kertoo kärsineensä myös vaikeasta ripulista, mikä sai naisen lähes kammoksumaan ruokaa ja syömistä. Hän laihtui ja kadotti elämästään kaiken energian. 

Kyseessä ei vain yli 50-vuotiaiden syöpä

Naiselle oli teini-iässä diagnosoitu tulehduksellinen suolistosairaus Crohnin tauti, ja alkuun hän pistikin erikoiset vatsaoireet sairauden piikkiin.

– Kolmen kuukauden kuluttua aloin kuitenkin uskoa, että jotain vakavampaa oli meneillään. Crohnin tautiin määrätty lääke ei auttanut, ja aloin anella paksusuolentähystystä, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Haggerin mukaan tähystykseen pääsy on todennäköisesti asia, joka pelasti hänen henkensä. 

– Kun heräsin operaatiosta, näin katseen lääkärini silmistä ja tiesin, että hänellä ei ollut hyviä uutisia, Hagger kertoo.

Nuori nainen sai tietää sairastavansa paksusuolen syöpää, joka oli ehtinyt levitä jo hänen imusolmukkeisiinsa. Rankat hoidot kolmannen asteen syöpää vastaan aloitettiin saman tien. 

– Kemoterapian sivuoireet olivat paljon pahemmat kuin syöpäoireet. Oli aivan varma siitä, että kemo tulisi tappamaan minut ennemmin kuin syöpä, Hagger kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Suolistosyövät vaativat jatkuvaa seurantaa, mutta Hagger kertoo, että hoitojen päätyttyä hänet jätettiin omilleen. Jos hän ei olisi ottanut itse asioista selvää, asiat voisivat olla nyt paljon pahemmin. Kaksi ja puoli vuotta ensimmäisen diagnoosin jälkeen naisen suolesta löydettiin uusi kasvain.

Hagger haluaa levittää tietoisuutta aiheen ympäriltä, sillä paksusyövän oireet tulkitaan usein virheellisesti juuri ärtyneeksi suoleksi – aivan kuten hänkin teki. Kun oireet alkavat käydä selkeämmiksi, voi olla jo liian myöhäistä.

– Liian monet ihmiset uskovat, että tämä on vain yli 50-vuotiaiden syöpä, mutta se on kaukana totuudesta.

Tällä hetkellä Hagger on parhaillaan toipumassa leikkauksesta ja taistelemassa kasvaimen poiston yhteydessä saamaansa infektiota vastaan. Vaikka ensimmäisestä diagnoosista on jo useampi vuosi, taistelu syöpää vastaan jatkuu edelleen. 

Lähde: News.com

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.