31.3. Perunarieskat

  • 500 g keitettyä perunaa tai perunasosetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sormisuolaa

Soseuta perunat, lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele jauhotetuin käsin 12 leipästä suoraan pellille leivinpaperin päälle. Painele haarukalla pintaan reikiä ja ripottele pintaan sormisuolaa. Paista 250 asteessa uunissa n.15 minuutin ajan.

Juustoiset leipäruukut

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • 100 g emmental-juustoraastetta
  • 100 g aurajuustoa muruina
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 dl öljyä
  • pinnalle seesamin siemeniä
  • uunin kestäviä pieniä vuokia

Sekoita hiiva, suola sekä sokeri kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta vähitellen sekaan jauhot. Lisää lopuksi juustot, basilika sekä öljy. Anna kohota liinan alla 0,5 tuntia. Jaa taikina käyttämiisi öljyttyihin ja jauhotettuihin astioihin. Painele taikina ruukunmuotoisten astioiden pohjalle. Anna kohota 15 minuuttia liinan alla, ripottele pintaan seesaminsiemenet ja paista 200 asteessa uunissa n.20 minuuttia riippuen ruukun paksuudesta ja koosta.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat