Lettutaikina
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 4 dl vettä tai vichyä
- 1-2 kpl kananmunaa
- 3 rkl voisulaa tai öljyä
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää vuorotellen jauhoja sekä nestettä. Vatkaa joukkoon voisula tai öljy. Anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta isoja ohuita kreppejä.
Katkaraputäyte
- 4 dl katkarapuja
- 1 avokado
- ruohosipulia
- 1 punasipuli
- 1 suolakurkku
- 1 dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
Kuutioi avokado, sipuli ja suolakurkku. Hienonna ruohosipuli sekä valkosipuli. Sekoita kaikki aineet ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna krepit, täytä katkaraputäytteellä ja tarjoile salaatin kera.
Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala