30.4.2004 Katkarapukrepit (4 annosta)

Katkarapukrepit

Lettutaikina

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 4 dl vettä tai vichyä
  • 1-2 kpl kananmunaa
  • 3 rkl voisulaa tai öljyä

Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää vuorotellen jauhoja sekä nestettä. Vatkaa joukkoon voisula tai öljy. Anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta isoja ohuita kreppejä.

Katkaraputäyte

  • 4 dl katkarapuja
  • 1 avokado
  • ruohosipulia
  • 1 punasipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Kuutioi avokado, sipuli ja suolakurkku. Hienonna ruohosipuli sekä valkosipuli. Sekoita kaikki aineet ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna krepit, täytä katkaraputäytteellä ja tarjoile salaatin kera.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat