Lettutaikina
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl ohrajauhoja
- 1 tl suolaa
- 50 g voita sulatettuna
Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä isoja räiskäleitä.
Jauhelihatäyte
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 200 g herkkusieniä
- 100 g sinihomejuustolla maustettua tuorejuustoa
- 1 tl rakuunaa
- 2 dl cheddar- tai kermajuustoraastetta
- tilkka ruokaöljyä
Hienonna sipuli ja herkkusienet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja sienet. Paista miedolla lämmöllä kunnes sienistä on haihtunut neste. Lisää pannulle rakuuna ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi täytettä räiskäleille ja kääri rullaksi. Lado rullat uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Omenatäyte
- 5-6 omenaa
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- 1 dl rusinoita
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa voin joukkoon miedolla lämmöllä. Lisää sekaan omenat, pähkinärouhe ja rusinat. Pyöräytä hetki ja lusikoi täytettä räiskäleille. Rullaa, ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile hieman sulaneen vaniljajäätelön kanssa.
Reseptit: Teresa Välimäki