Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.9.2002 Kasvis-makkarapata

Julkaistu 03.09.2002 16:07

2 sipulia
3 porkkanaa
1 rasia sieniä (herkku- tai siitakesieniä)
2 tl öljyä
1 kesäkurpitsa
1 punainen chili ja/tai paprika
noin 300 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
0,5 - 1 kiinankaali
n. 1 dl vettä
suolaa, mustapippuria
(chilijauhetta)
oreganoa, vähän kynteliä, persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
300-400 g lenkkiä, bratwurstia tai muuta makkaraa

1. Suikaloi sipulit, viipaloi porkkanat, sienet ja kesäkurpitsa. Paloittele pavut ja silppua kiinankaali.
2. Jos käytät chiliä ja/tai paprikaa, halkaise ja poista siemenet tarkkaan. Leikkaa viipaleiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulisuikaleet ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 3-5 minuuttia.
4. Kaada joukkoon paprika ja/tai chiliviipaleet, kesäkurpitsa ja pavut. Pyöräyttele pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta sekaan vähän vettä. Ripottele sekaan tuoreita silputtuja yrttejä. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kiinankaali. Hauduta noin 10 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku.
5. Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda pannulla. Lisää ne pataan. Jos haluat ruokaan voimakkaamman makkaran maun lisää makkarapalat joukkoon esim. samanaikaisesti kesäkurpitsan kanssa. Tarjoa kasvis-makkarapadan kanssa hyvää leipää.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?