Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.9.2002 Kasvis-makkarapata

Julkaistu 03.09.2002 16:07

2 sipulia
3 porkkanaa
1 rasia sieniä (herkku- tai siitakesieniä)
2 tl öljyä
1 kesäkurpitsa
1 punainen chili ja/tai paprika
noin 300 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
0,5 - 1 kiinankaali
n. 1 dl vettä
suolaa, mustapippuria
(chilijauhetta)
oreganoa, vähän kynteliä, persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
300-400 g lenkkiä, bratwurstia tai muuta makkaraa

1. Suikaloi sipulit, viipaloi porkkanat, sienet ja kesäkurpitsa. Paloittele pavut ja silppua kiinankaali.
2. Jos käytät chiliä ja/tai paprikaa, halkaise ja poista siemenet tarkkaan. Leikkaa viipaleiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulisuikaleet ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 3-5 minuuttia.
4. Kaada joukkoon paprika ja/tai chiliviipaleet, kesäkurpitsa ja pavut. Pyöräyttele pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta sekaan vähän vettä. Ripottele sekaan tuoreita silputtuja yrttejä. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kiinankaali. Hauduta noin 10 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku.
5. Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda pannulla. Lisää ne pataan. Jos haluat ruokaan voimakkaamman makkaran maun lisää makkarapalat joukkoon esim. samanaikaisesti kesäkurpitsan kanssa. Tarjoa kasvis-makkarapadan kanssa hyvää leipää.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan tottaNäin bordercollie Meno jäljittää karanneen lemmikinTaloyhtiöissä uhkaava ilmiö – laskun maksaa naapuri: "Eivät todellakaan ole mitään pieniä summia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • 18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • 16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • 14:37
    Siivous

    Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta

  • 13:06
    Koirat

    Näin bordercollie Meno jäljittää karanneen lemmikin