3.9.2002 Kasvis-makkarapata

2 sipulia
3 porkkanaa
1 rasia sieniä (herkku- tai siitakesieniä)
2 tl öljyä
1 kesäkurpitsa
1 punainen chili ja/tai paprika
noin 300 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
0,5 - 1 kiinankaali
n. 1 dl vettä
suolaa, mustapippuria
(chilijauhetta)
oreganoa, vähän kynteliä, persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
300-400 g lenkkiä, bratwurstia tai muuta makkaraa

1. Suikaloi sipulit, viipaloi porkkanat, sienet ja kesäkurpitsa. Paloittele pavut ja silppua kiinankaali.
2. Jos käytät chiliä ja/tai paprikaa, halkaise ja poista siemenet tarkkaan. Leikkaa viipaleiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulisuikaleet ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 3-5 minuuttia.
4. Kaada joukkoon paprika ja/tai chiliviipaleet, kesäkurpitsa ja pavut. Pyöräyttele pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta sekaan vähän vettä. Ripottele sekaan tuoreita silputtuja yrttejä. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kiinankaali. Hauduta noin 10 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku.
5. Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda pannulla. Lisää ne pataan. Jos haluat ruokaan voimakkaamman makkaran maun lisää makkarapalat joukkoon esim. samanaikaisesti kesäkurpitsan kanssa. Tarjoa kasvis-makkarapadan kanssa hyvää leipää.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat