Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

3.9.2002 Kasvis-makkarapata

Julkaistu 03.09.2002 16:07

2 sipulia
3 porkkanaa
1 rasia sieniä (herkku- tai siitakesieniä)
2 tl öljyä
1 kesäkurpitsa
1 punainen chili ja/tai paprika
noin 300 g vihreitä papuja (tuoreita tai pakastettuja)
0,5 - 1 kiinankaali
n. 1 dl vettä
suolaa, mustapippuria
(chilijauhetta)
oreganoa, vähän kynteliä, persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
300-400 g lenkkiä, bratwurstia tai muuta makkaraa

1. Suikaloi sipulit, viipaloi porkkanat, sienet ja kesäkurpitsa. Paloittele pavut ja silppua kiinankaali.
2. Jos käytät chiliä ja/tai paprikaa, halkaise ja poista siemenet tarkkaan. Leikkaa viipaleiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulisuikaleet ja porkkanaviipaleet ja kuullota hetki. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 3-5 minuuttia.
4. Kaada joukkoon paprika ja/tai chiliviipaleet, kesäkurpitsa ja pavut. Pyöräyttele pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta sekaan vähän vettä. Ripottele sekaan tuoreita silputtuja yrttejä. Anna hautua hetken aikaa ja lisää kiinankaali. Hauduta noin 10 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku.
5. Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda pannulla. Lisää ne pataan. Jos haluat ruokaan voimakkaamman makkaran maun lisää makkarapalat joukkoon esim. samanaikaisesti kesäkurpitsan kanssa. Tarjoa kasvis-makkarapadan kanssa hyvää leipää.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listastaTämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen18:58
    Sähköautot

    Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta

  • Eilen13:41
    Takaisinvedot

    Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!