3.2 Talvinen hirvipata

Talvinen hirvipata

  • 600 g hirvenpaistia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 punasipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kuivattuja sieniä esim. suppilovahveroita
  • tuoreita rosmariinin oksia
  • 1 l lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Paloittele liha ja juurekset reiluiksi paloiksi. Halkaise valkosipulin kynnet ja lohko sipulit. Kuumenna padassa öljy ja ruskista lihat ja lisää lohkotut kasvikset. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja paahda hetki. Murskaa sienet ja lisää ne pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini, lisää tuoreet rosmariinin oksat ja mausteet.

Laita pata uuniin ja hauduta n. 1-1,5 tuntia. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

Vadelma-mustikkapiirakka

  • 1 pkt pakastemurotaikina
  • 3-4 dl pakastevadelmia ja -mustikoita
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Painele sulanut taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle marjat. Sekoita keskenään kermaviili, muna ja sokerit. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat