29.9. Enchilladas

Enchilladas

  • 8 kpl vehnätortillalettuja
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1-2 tl kuivattua chiliä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 2 punasipulia
  • 150 g emmentaljuustoa
  • 2 dl salsaa
  • 2 dl ranskankermaa

Kuullota kuivia mausteita tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Murskaa sekaan valkosipulin kynnet.

Voitele tortillat salsalla ja ranskankermalla ja lusikoi päälle jauhelihaseosta. Ripottele pinnalle vielä puolet juustoraasteesta ja kääri letut rullalle. Asettele rullat uunivuokaan, ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja gratinoi 225 asteisessa uunissa noin15 minuuttia ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Salsa

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 chilipalko
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuullota sipuleita ja mausteita kattilassa hetki. Lisää tomaattimurska. Hauduta 5 min. Jäähdytä ja tarjoile.

Resepti. Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat